Politie Drenthe

Zondag

Assen, 25-01-2009

Politie en gemeente beëindigen rechtsextremistische bijeenkomst

EEXTERVEENSCHEKANAAL De politie en de gemeente Aa en Hunze hebben zaterdagavond een bijeenkomst van rechtsextremisten in dorpshuis De Kiep aan de Semsstraat beëindigd. Na informatie trof de politie samen met de aanwezige burgemeester Van Oosterhout ongeveer 40 bezoekers aan. In de zaal werden tevens rechtsextremistische uitingen zoals onder andere een hitlervlag aangetroffen.

De zaal was door een van de bezoekers onder het mom van een verjaardagsfeest gehuurd. De ontruiming verliep snel en er deden zich ook hierna geen problemen voor. Onder de bezoekers bevond zich de landelijk bekende rechtsextremist Joop Glimmerveen.

Verkeersongevallen en rijden onder invloed

BEILEN Een 31-jarige Emmenaar veroorzaakte zaterdagavond een aanrijding op de N381. De autobestuurder wilde een voor hem rijdende 25-jarige autobestuurster uit Assen inhalen toen hij tijdens deze manoeuvre het voertuig van zijn voorgangster raakte. Hierna draaide hij met zijn auto in de rondte en kwam in de berm tot stilstand. Hij bleek alcohol, 545 ug/l, gedronken te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-0059530

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag reed een 32-jarige man uit Meppel over de Brandemaat en belandde voor de kruising van de Westerd door onbekende oorzaak op de kop in de sloot. Na controle blies de man 370 ug/l. Hij werd bekeurd. (09-006209)

Inzittende van taxi gewond na aanrijding
ZWINDEREN Zaterdagavond reed een 21-jarige taxichauffeur Emmen met zijn taxi de berm in van de A37 en kwam na een keer over de kop te zijn geslagen tot stilstand in de middenberm. De man kon op eigen kracht uit zijn voertuig klimmen. Een 79-jarige bekneld zittende passagier uit Dalen moest door de brandweer uit de taxi gekniptworden. Beide personen werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De taxi raakte volledig vernield. (09-006105)

Jongeman aangehouden terzake joyriding
SCHOONOORD De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige inwoner van Grolloo aangehouden. De jongeman had tijdens een bezoekje aan een vriend in Schoonoord de auto van diens niet aanwezige moeder meegenomen om iemand thuis te brengen. Nadat dit gedaan was reed hij terug en op de Alle Boelensstraat reed hij tegen een in de berm liggende kei en kwam tot stilstand. Hierna reed hij met de beschadigde auto terug naar de woning van zijn vriend. Na onderzoek bleek dat hij geen rijbewijs bezat, onder invloed van alcohol heeft gereden, de auto zonder toestemming had meegenomen en na het ongeval de plaats van het ongeval had verlaten zonder zich te melden. De man werd ingesloten en onderzoek volgt. (09-006128)

Onwelwording en rijden onder invloed

TWEEDE VALTHERMOND Een 62-jarige inwoner van Ter Apel is tengevolge van een onwelwording in de nacht van zaterdag op zondag met zijn auto op de Valthermussel een sloot ingereden. De man bleek tevens alcohol genuttigd te hebben waarna in het ziekenhuis een bloedproef werd genomen. Binnenkort zal de uitslag hiervan bekend worden. (09-006167)

Zonder rijbewijs met drank op

KLAZIENAVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 20-jarige man uit Nieuw Dordrecht aan. Deze reed over de Brugstraat en was onder invloed. Hij blies 710 ug/l en bleek geen rijbewijs te hebben. Deze was ongeldig verklaard tengevolge van eerder drankmisbruik in het verkeer. De auto werd inbeslaggenomen en er is proces-verbaal opgemaakt. (09-0061940

HOOGEVEEN Ook een 22-jarige Zwollenaar reed met een ongeldig verklaard rijbewijs met drank op. Hij reed over de A37 en blies tijdens controle 290 ug/l. Hij werd bekeurd. (09-006214)

Woninginbraken

KOEKANGE Bewoners aan de Hooijersteeg kregen zaterdagmiddag ongewenst bezoek. Een ruit werd tijdens hun afwezigheid vernield waarna de dader binnen kon komen. De buit bestond uit een televisie en mobiele telefoons. (09-006093)
ASSEN Zaterdagavond vond er een inbraak plaats aan de Hildegard van Bingenweg. Een raam werd geforceerd om binnen te komen en de buit bestond uit geld en sieraden. (09-0061130

ASSEN Aan de Rembrandtlaan vond eveneens zaterdagavond een inbraak plaats. Via een op de kiepstand staand raam kon men naar binnen klimmen waarna een computer met beeldscherm werd gestolen. (09-006118)

Bedreiging met vuurwapen
EMMEN Een 32-jarige medewerker van een supermarkt aan de Statenweg is zaterdagavond bedreigd met een vuurwapen. De man sprak buiten de zaak een onbekende man aan waarvan hij gezien had dat deze kort daarvoor een fiets gestolen had bij zijn zaak. De onbekende man ontkende de diefstal en wilde weglopen waarna de medewerker hem vastpakte. Hierop trok de onbekende man een pistool en bedreigde de winkelmedewerker. De verdachte nam hierna de benen. Het gaat om een slanke blanke man van ongeveer 22 jaar oud met een lengte van ongeveer 1.85 1.90. Hij had kort (donker-)blond stekelig haar en droeg een grijze sweater met capuchon. Ter hoogte van de borst was op het sweatshirt een witte horizontale streep aangebracht. Hij droeg witte schoenen. Hij had de capuchon over zijn hoofd getrokken. Toen hij de fiets wegnam droeg hij een baseball cap. De politie is op zoek naar getuigen van deze bedreiging en/of personen die deze man kennen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (09-006115)

Vechtersbazen aangehouden

BEILEN Een 20-jarige Assenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag bij een discotheek in Beilen aan de Domoweg aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 21-jarige man uit Witteveen te hebben mishandeld. Hij werd ingesloten. (09-0061930

EMMEN Bij een café aan de Wilhelminastraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden. Deze bekende een 36-jarige Emmenaar te hebben geslagen omdat deze zijn gezin zou bedreigen. (09-006197)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Brinkstraat een 26-jarige en een 20-jarige Assenaar aan. De 26-jarige werd door de 20-jarige aangewezen als degene die hem geslagen had. Terwijl de politie met de verdachte sprak sloeg de aangever op de verdachte in en werd tevens aangehouden. (09-006202)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280