Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 25-01-2009

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 22.00 uur zagen agenten een 39-jarige man op een fiets rijden over de Landschapsbaan. De man reed zonder licht en het slot van de fiets ontbrak. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat de fiets als gestolen te boek stond. De Utrechter werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geschoten

UTRECHT- Op vrijdagavond werden zes personen aangehouden na een schietpartij. Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Vader Rijndreef. Agenten gingen ter plaatsen en terwijl zij onderweg waren werd ook aangegeven dat er was geschoten. Op de Taagdreef zagen agenten twee autos rijden die vermoedelijk met de vechtpartij/schietpartij te maken hadden. De inzittenden van deze autos, in de leeftijd van 16 tot 23 jaar uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Op de Vader Rijndreef werden geen personen meer aangetroffen maar wel hulzen van een wapen.

Uit voorlopig onderzoek is uitgekomen dat er een ruzie had plaatsgevonden en dat deze escaleerde. Een onbekend gebleven man zou toen vervolgens in de lucht hebben geschoten met een vuurwapen. Tegen de aangehouden verdachten lag verder geen bewijs meer en zij zijn zaterdag vrijgelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Klap tegen oog

UTRECHT- Op zondagochtend kreeg een man een klap tegen het oog en de geweldpleger werd aangehouden. Omstreeks 04.30 uur stond er een rij voor een horecagelegenheid aan de Potterstraat. Een 36-jarige man uit Utrecht stond ook in deze rij en kennelijk had een 23-jarige man uit Utrecht achter hem geen zin om te wachten en drong voor. De 36-jarige man zei hier wat van en kreeg vervolgens een klap op zijn oog. De politie werd gewaarschuwd en de geweldpleger werd aangehouden.

Brandstichting

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een auto vermoedelijk in brand gestoken door onbekenden. Omstreeks 02.55 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand stond aan het Brederoplein. Brandweer en politie waren snel ter plaatse en de brand werd geblust. Het vermoeden bestaat dat de auto is aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 Utrecht Centrum of via 0800-7000 meld misdaad anoniem.

Aangehouden na gebruik pepperspray

UTRECHT- Op zaterdagochtend werden drie mannen aangehouden nadat een agent was geslagen. Omstreeks 02.20 uur waren agenten aan het surveilleren op de fiets in de omgeving van het Stationsplateau. De agenten zagen hier dat een 32-jarige man in het openbaar aan het urineren was. De man werd aangesproken door de agenten en direct begonnen zijn twee vrienden van 31 en 34 jaar zich met de zaak te bemoeien.

De 32-jarige man kreeg een bekeuring en hiervoor werd naar zijn legitimatie gevraagd. De man had dit niet bij zich en hij werd aangehouden. De man verzette zich direct tegen zijn aanhouding en sloeg de agent meerdere malen. Uiteindelijk werd pepperspray gebruikt en om te kunnen overmeesteren wat lukte. De twee andere mannen bleven zich ook opdringen en werden ook pepperspray in hun gezicht gespoten en konden uiteindelijk ook worden aangehouden. Deze mannen kwamen ook uit Houten. Het trio werd ingesloten voor verhoor.

Uit de bocht en in de berm

UTRECHT- Op zaterdagochtend vond er een aanrijding plaats waarbij een aantal personen gewond raakten. Omstreeks 10.50 uur reed een 39-jarige vrouw uit Vleuten over de Veldhuizerweg. Zij kwam hier in een bocht op een gegeven moment met haar wielen in de berm en kwam vervolgens op de verkeerde weghelft terecht en kwam hier in aanrijding met een 55-jarige automobilist uit Amersfoort. Beiden raakten gewond en ook hun passagiers maar zij konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.