Politie Noord- en Oost Gelderland


1

Warnsveld - diefstal rode quad


Tijdens afwezigheid van de bewoners heeft men in de avond van vrijdag 23 januari uit een schuur aan de Lochemseweg in Warnsveld een rode quad gestolen.
De bewoners waren vrijdagavond tot middernacht weg toen men uit een onafgesloten schuur de quad heeft weggenomen. De rode quad van het type CXL 150 heeft onder andere een bagagerek.


2

Eerbeek - rijbewijs kwijt na alcoholgebruik


De politie heeft zondagochtend 25 januari het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Eerbeek ingevorderd. Hij bleek met 1.5 promille achter het stuur te zitten.
Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 01.10 uur op de Bachstraat in Eerbeek. Hij bleek te hebben gedronken en de ademanalyse op het politiebureau gaf 1.5 promille aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


3

Laren (Gld) - glaasje op laat je rijden


Een 58-jarige vrouw uit Lochem is zondagochtend 25 januari bekeurd voor het rijden met drank op.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.45 uur een auto zonder verlichting op de Deventerweg in Laren (Gld) rijden. Zij gaven een stopteken en de bestuurster bekende eerlijk dat zij twee glaasjes had gedronken. Bij de ademanalyse blies zij 0.8 promille waarvoor zij een bekeuring en een rijverbod kreeg.


4

Zutphen - verdacht van winkeldiefstal


De politie maakt proces-verbaal op tegen een 30-jarige man uit Brummen. Hij werd zaterdag 23 januari door een getuige betrapt op wegnemen van een trui. Hij werd door medewerkers van de dienst THOR aangehouden en aan de politie overgedragen.


Surveillerende medewerkers van de dienst Toezicht Handhaving Openbare ruimte van de gemeente Zutphen werden zaterdagmiddag aangesproken door een getuige aangesproken die had gezien dat een man een trui van een kledingrek buiten een winkel had meegenomen. Dit was bij een kledingzaak in de Beukerstraat. De man was de Lombardsteeg ingelopen en werd daar door de toezichthouders aangehouden. De gewaarschuwde politie nam de man mee voor verhoor naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en over de afhandeling wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie.


5

Zutphen - lastige stapper


De politie maakt proces-verbaal op tegen een 21-jarige Zutphenaar die zich zondagochtend 25 januari hinderlijk gedroeg in de Zutphense binnenstad. Hij wordt ook verdacht van het vernielen van een oranje fiets en de politie wil graag de eigenaar spreken.
De politie kreeg omstreeks 03. 00 uur een melding van de horecatelefoon dat een jongeman in de Vaaltstraat met een op straat prullenbak aan het gooien was. Ook zou hij een oranje fiets hebben vernield. De jongeman werd korte tijd later aangehouden, maar ontkent ieder betrokkenheid. De politie vraagt getuigen zich te melden en wil in contact komen met de eigenaar van de oranje fiets waarvan het voorwiel nu krom is.


6

Zutphen - hardleers


De politie maakt proces-verbaal op tegen een 18-jarige jongeman uit Arnhem. Hij werd zondag 25 januari voor de tweede keer in korte tijd in Zutphen aangehouden voor het rijden zonder rijden.
De politie kreeg rond 02.00 uur een melding over een iemand vermoedelijk zonder rijbewijs in het centrum van Zutphen reed. Op de Coehoornsingel werd de bewuste auto aangetroffen. De politie gaf de bestuurder een stopteken en aanvankelijk lijk deze ook te stoppen. Plotseling ging hij er echter met hoge snelheid vandoor en parkeerde op de Paardenwal, stapte uit en probeerde zo kennelijk aan de politie te ontkomen. Hij werd aangehouden en het bleek om een 18-jarige Arnhemmer te gaan die onlangs in Zutphen ook al was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Ook bleek hij een busje traangas bij zich te hebben. De auto is in beslag genomen en tegen hem wordt, ook voor diverse gepleegde overtredingen, proces-verbaal opgemaakt. De jongeman is ingesloten voor overleg met het Openbaar Ministerie.


7


Twello/ Zutphen/Brummen/Lochem - uitgaanscontroles


De politie houdt in het weekend gericht toezicht op het gedrag van bezoekers van de horeca en op de aan- en afvoerroutes. Ook dit weekend werden diverse overtreders bekeurd.


Rijden zonder verlichting, rijden zonder autogordel, rijden onder invloed of het niet handsfree bellen. Deze feiten worden door de week en ook in het weekend gecontroleerd. Daarbij wordt ook gelet op stappers die zonder verlichting fietsen. Hiermee wil de politie de risico's van een ongeval in het verkeer tegen gaan. Bij een alcoholcontrole op zaterdagavond in Twello aan de Rijksstraatweg kon de politie alleen maar pluimen uidelen. Niemand van de 25 gecontroleerde bestuurders had gedronken. In Zutphen werden 14 fietser bekeurd die geen licht hadden en kreeg een bestuurder een bekeuring voor het niet handsfree bellen. In Brummen en Lochem werden geen overtredingen geconstateerd.


Einde berichten