Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 25-01-2009 o Persberichten district I

WIE ZAG DIEFSTAL MET GEWELD IN LIFT STATION DORDRECHT? POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 59-jarige man uit Dordrecht is op zondagmorgen 25 januari omstreeks 10.00 uur op gewelddadige wijze bestolen van zijn portemonnee en mobiele telefoon op het centraal station van Dordrecht. De man was met zijn scootmobiel naar het station gereden om een krantje te kopen. Hij parkeerde zijn scootmobiel aan de achterzijde van het station en ging met de lift en vervolgens te voet naar de voorkant van het station om de krant te kopen. Bij de kiosk aan de voorkant werd hij aangesproken door een onbekende donkergetinte man. Hij vroeg naar sigaretten. De 59-jarige had deze niet en liep weer terug naar de achterkant van het station. De donkergetinte man kwam hem achterna en in de lift ging het mis. De onbekende eiste geld van de 59-jarige. Toen die aangaf niets bij zich te hebben, werd hij bij zijn keel gegrepen en werden portemonnee en mobieltje uit zijn zak gegrist. Vervolgens kreeg de 59-jarige man een klap op het achterhoofd en kwam ten val. De dader ging ervandoor, het slachtoffer werd na enige tijd geholpen door een passant. Hij is hevig geschrokken en heeft aangifte gedaan.
Bent u getuige geweest van deze diefstal met geweld of heeft u een idee wie dit gedaan heeft naar aanleiding van bovenstaand verhaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem maar kunt u de politie wel helpen in deze zaak, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000(gratis)

WOEST OM NIEUWE VRIEND
ZWIJNDRECHT In de nacht van zaterdag 24 januari op zondag 25 januari is een 38-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan de Bosch. De man was niet te spreken over het feit dat zijn aanstaande ex-vrouw met haar nieuwe vriend bij vrienden op visite was. Hij ging erheen, kwam woest binnen en mishandelde de man, een 35-jarige plaatsgenoot. Hij liep een zwelling op het hoofd op en deed aangifte. De verdachte werd aangehouden. Hij bekende de mishandeling waarna hij op zondagmorgen weer huiswaarts mocht. De man krijgt een dagvaarding.

AANRIJDING OP KRUISING ORANJELAAN/NOORDENDIJK
DORDRECHT Op de kruising Oranjelaan/Noordendijk heeft zaterdagmiddag 24 januari een aanrijding plaatsgehad tussen een scooterrijder en een automobilist. De scooterrijder een 18-jarige jongeman uit Dordrecht kwam vanaf de Noordendijk uit de richting Stadspolders. Bij hem achterop zat een 19-jarige vriend. Deze droeg geen helm, de bestuurder wel. Op de kruising met de Oranjelaan staken zij vermoedelijk over door rood. Een aanrijding was het gevolg toen een automobilist, komend vanuit richting De Staart door wilde rijden bij vermoedelijk groen licht. Beide jongens die op scooter reden raakten gewond. Ze werden onderzocht in het ziekenhuis. Zowel de scooter als de auto raakten zwaar beschadigd. De kruising was na het ongeluk nog enige tijd afgesloten in verband met sporenonderzoek.

AANGEHOUDEN NA ERNSTIGE MISHANDELING
DORDRECHT Op zondagmiddag 25 januari heeft de politie een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning in de Heelalstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin. De jongeman zou zijn ex-vriendin meerdere keren geslagen hebben en een vaas op haar hoofd kapot hebben geslagen. Ook zou hij haar geprobeerd hebben te wurgen. Dit gebeurde in de nacht van zondag 25 januari in de Colijnstraat. De verdachte kwam langs en ging door het lint. Het slachtoffer wist weg te komen. Naast de geweldpleging vernielde de man ook de ruiten van de woning van de vrouw. De politie hield de man aan en heeft hem in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan haar verwondingen. Ze heeft aangifte gedaan.

VERNIELERS HEERJANSDAM OP HETERDAAD AANGEHOUDEN HEERJANSDAM Dankzij een zeer alerte getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag 24 januari op zondag 25 januari drie jongens van 16(2) en 17 jaar uit Heerjansdam en Barendrecht aangehouden op de Molenweg. De politie kreeg de melding te gaan naar de Kromme Nering omdat daar door jeugdigen achter de grote kerk vernielingen werden gepleegd. Ze zouden met stokken tegen verkeersborden en prullenbakken slaan en spullen uit vuilcontainers moesten het ontgelden. De politie ging er direct op af en sprak met de melder. De jongeren renden op dat moment hard weg richting Molenweg. De achtervolging werd ingezet en drie werden in de kraag gevat. Zij werden ingesloten en na verhoor mochten ze op zondagmiddag weer naar huis. Inmiddels zijn nog twee andere knapen van beiden 16 jaar uit Heerjansdam en Barendrecht door de politie gehoord. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.