Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 25-01-2009

Vier Waalwijkers aangehouden voor brandstichting auto & joyriding

OISTERWIJK: Mede dankzij een alerte bewoner aan de Brucknerlaan heeft de politie vanmorgen omstreeks 06.50 uur vier knapen aangehouden die verdacht worden van brandstichting van een auto en joyriding. De brandweer heeft de autobrand geblust

De getuige zag dat een voor de woning geparkeerde auto in brand vloog. Hij zag vier knapen wegrennen. Agenten die net begonnen waren en extra in dienst waren geroepen vanwege de overvallen hebben deze jongens, in de leeftijd van 17 tot en met 20 jaar op de
Moergestelseweg aangehouden. De auto bleek in Waalwijk, de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen te zijn vanaf het Meester Troelstrapark. Volgens een van de verdachten waren ze er mee gaan joyriden vanuit Waalwijk. In Oisterwijk stopte de wagen er mee, ze kregen het voertuig niet meer aan de praat. Daarna is de auto in brand gestoken.

De jongens zijn in verzekering gesteld. Het gaat hier immers om een ernstig feit dat goed moet worden uitgezocht. Door de brand is direct gevaar voor de omgeving ontstaan. Twee auto's konden nog maar net op tijd worden verplaatst.

Vijf dronken automobilisten betrapt in Tilburg

TILBURG: Vannacht zijn vijf bestuurders in Tilburg betrapt op het rijden onder invloed. Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren.

Een 33-jarige Tilburgse werd omstreeks 06.30 uur op de Bosscheweg gecontroleerd. Zij blies 555 ugl en werd aangehouden. Een 24-jarige Udenhouter werd omstreeks 04.30 uur op de Ringbaan West aangehouden ter zake rijden onder invloed. Hij blies 400 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren omdat voor een beginnend bestuurder (korter dan 5 jaar een rijbewijs) strengere regels gelden. Een 43-jarige Tilburger had ook te diep in het glaasje gekeken. Hij werd omstreeks 03.30 uur op de Nieuwstraat gecontroleerd, hij blies 395 ugl. Omstreeks 01.50 uur werd een 69-jarige Tilburger op de Professor Cobbenhagenlaan betrapt op het rijden onder invloed. Deze automobilist blies 535 ugl. Een 61-jarige Tilburger werd op de Jupiterstraat aan de kant gezet. Hij blies 600 ugl, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gezellige uitgaansavond in Tilburg

TILBURG: "Gezellig met een goede sfeer" zo beschrijven de agenten van het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hun dienst van de afgelopen nacht. De dienders hebben maar één arrestatie hoeven te verrichten. Een 28-jarige Tilburger werd omstreeks 03.30 uur op de Heuvelring aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken. Hij was in discussie met een portier die hem eerder op de nacht had buiten gezet. Hij had toen op de ramen geslagen waarna de uitsmijter hem een klap zou hebben gegeven. Hij was toen vertrokken en wilde geen aangifte doen. Later op de nacht was hij toch terug gegaan om de discussie weer over te doen. Agenten vorderden hem te
vertrekken. Daar hij niet luisterde, is hij aangehouden.

Twee rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole

TILBURG: Agenten van het verkeershandhavingsteam van de politie MW-Brabant hebben zaterdagavond op de Burg. Letschertweg een
snelheidscontrole gehouden. Twintig bestuurders kregen een bekeuring. Twee keer werd het rijbewijs ingevorderd. Een automobilist die 135 kilometer per uur reed en een motorrijder die zelfs 148 kilometer per uur klokte zijn hun rijbewijs kwijt.

Kelderinbreker aangehouden in Oisterwijk.

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur op de Burgtakkerdreef een 18-jarige Oisterwijker aangehouden die in twee kelders van woningen had ingebroken. De agenten konden hem arresteren na een melding van een buurtbewoonster die wakker was geworden van lawaai. De politiemensen troffen de verdachte liggend in de brandgang tussen twee woningen aan de Burgtakkerdreef aan. De man was dronken. Rondom de verdachte lagen diverse goederen waaronder plantenbakken, twee paraplu's, aardappelen en uien. Bij nader onderzoek bleken twee kelderraampjes van woningen open te staan. Deze raampjes waren open gebroken. De verdachte verklaarde vanmorgen dat hij de aangetroffen spullen uit die kelders had gehaald, het een dronken actie was geweest.

Vier arrestaties na drugsvondst

TILBURG: Agenten hebben zaterdagavond op de Burgemeester Brokxlaan na een drugsvondst, circa 540 gram hasj, in een auto vier arrestaties verricht. Het gaat om twee Tilburgers van 36 en 47 jaar, een 23-jarige man uit Nieuw Vennep en een 63-jarige man uit Biddinghuizen.

Agenten zagen een geparkeerde auto staan met daarin vier inzittenden. Tijdens de controle van de 47-jarige Tilburger zagen de dienders dat uit zijn zak een gripzakje viel. Hierop werd de auto op grond van de opiumwet aan een nader onderzoek onderworpen. In de kofferbak werden enkele plakken hasj aangetroffen, het bleek om circa 540 gram te gaan. Hierop zijn alle inzittenden aangehouden. In de kleding van een van de verdachten werden ook nog enkele zakjes met wit poeder aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt straatroven

TILBURG: Vanmiddag is omstreeks 15.00 uur een vrouw op het Burg. v.d. Mortelplein beroofd van haar tas. De daders, twee blanke jongens van circa 20 jaar, zijn op een fiets weggevlucht in de richting van de van Limburg Stirumlaan. De politie heeft een SMS-Alert bericht verstuurd.

Eerder op de middag omstreeks 13.00 uur werd een 48-jarige Tilburgse het slachtoffer van een straatroof. Zij werd op de Spoorlaan ter hoogte van de fietsenstalling beroofd van haar telefoon. Terwijl ze aan het bellen was, kreeg ze een stomp in haar rug. Ze viel tegen een muurtje, waarna de telefoon uit haar hand werd getrokken. De dader, een jongen van circa 16 a 18 jaar, met een negroïde uiterlijk vluchtte weg. Hij had een opvallend zilverkleurig vierkant knopje in zijn rechteroor. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-01-2009 16:36 | © Regio Midden en West Brabant |