VVD


25-1-2009

VVD maant OM aan tot spoed inzake falende neuroloog

Het Openbaar Ministerie in Almelo heeft nog steeds geen actie ondernomen inzake de falende neuroloog van streekziekenhuis Twente.

Letselschadeadvocaat Drost heeft inmiddels namens de slachtoffers aangifte gedaan tegen de arts, maar deze is nog niet in behandeling genomen.

Fred Teeven: "Het OM hoeft in een omvangrijke zaak als deze helemaal niet te wachten totdat er aangifte wordt gedaan; het had al lang een onderzoek in kunnen stellen. Dan hadden de slachtoffers van deze man ook geweten waar ze aan toe zijn."

De arts - die werkzaam is bij streekziekenhuis Twente - heeft tegen zo'n dertig patiënten ten onrechte gezegd dat zij ongeneeslijk ziek waren en dat zij leden aan Alzheimer, Parkingson of MS. De patiënten hebben door deze diagnose jaren lang onnodig zware medicijnen geslikt.

Fred Teeven heeft hier al eerder vragen over gesteld aan de minister van Justitie. Justitie stelt in een reactie dat de aangiftes van Drost het OM veel werk hebben bespaard. "We gaan in Nederland nog steeds laks om met de belangen van slachtoffers. Voor sommige zaken van deze slachtoffers dreigt zelfs verjaring. De minister moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat het OM dit snel oppakt", aldus Teeven.

25 januari 2009

Fred Teeven: f.teeven@tweedekamer.nl