Op 25 Januari 2009: 1e Seascape kunstschilderworkshop in 's-Heerenberg


Kunst-zinnige Up-2-Date technieken veroveren Montferland

'S-HEERENBERG, 20090102 -- Bij de stichting Kunst-Zinnig worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de speciale Kunst-Workshops in de komende maanden in de regio Montferland en omstreken.

Op Zondag 25 januari 2009 zal bekend kunstenaar Thony Berendsen een unieke workshop Seascape(steiger 1) zeelandschap (kunstschilderen) geven in 's-Heerenberg.

(De steiger 1 Seascape van 25 Januari kost slechts 45,-euro All-in per persoon en begint precies om 9:30 t/m 13:00)

Diverse kunstenaars uit alle windstreken hebben zich al aangemeld voor de nieuwste Easy-Painting Technieken. Kunstenaar Berendsen is geen onbekende in de kunstwereld en gaf afgelopen jaar al menige kunstworkshop, ook in de rest van Nederland. En begon zijn kunstenaars loopbaan eigenlijk bij Gouden Handen. Waar hij destijds het vak leerde van s'werelds beste kunstenaars, die er toen dagelijks de mooiste kunstwerken maakten.
Op doeken, panelen en op de vele muren van het voormalig klooster, annex kunstmuseum werkte hij mee aan de vele teken en schildertechnieken. Een plek die iedereen nog wel kent, uit de jaren `80 '90.
Op 1 November 2008 j.l. kwamen er al diverse kunstenaars uit heel Nederland naar zijn 1e Wild-Life workshop en dat met ongekend en spraakmakend succes. Nooit eerder werden deze unieke en nieuwe technieken, stap voor stap geleerd, aan ondermeer ,absolute beginners'. Mede omdat Wild-life technieken, jaren lang behoorden tot een van de moeilijkste technieken op kunstgebied.
Kunstenaar Berendsen wil met zijn Easy-Painting Methoden laten zien dat iedereen het kan leren in slechts heel korte tijd. En zo veel beginnende kunstenaars nu de kans te geven om zelf eens mee te doen. Dat kan nu ook ,Gratis' en interactief via zijn website(s).Vele leerlingen werken er al mee, en zelfs in het verre Suriname krijgt hij e-mails, en kan men er haast niet wachten, op weer een nieuwe teken of schilderles via zijn unieke methoden.
,Iedereen kan schilderen' is zijn motto en is deze nieuwe manier echt voor iedereen haalbaar. Ervaring is niet vereist.!meent Berendsen .Op zijn website(s) kan men oa,via Gratis`teken en schilderlessen alles rustig volgen en al een kijkje nemen in de keuken van deze nieuwe technieken en kunstvormen.
"Iedereen kan schilderen is mijn mening!, je moet alleen even weten hoe het werkt!" is één van zijn uitspraken, waarmee Berendsen het afgelopen jaar in het nieuws kwam.
Zebra:
Ook in de komende maanden (nl. op zaterdag de 14e en Zondag de 15e Februari) zal Berendsen aanwezig met deze nieuwe Up-2-Date Wild-Life technieken in ,Kunstdorp' ,Zeddam.
Waar hij een 2 daagse Weekend-Wild-Life-Workshop zal geven in Atelier ,Helena' op de Beneden dorpstraat 2 . Kunstenares Hannie is ook al geen onbekende in de kunstwereld en is nu al weer bezig met het jaarlijkse kunst evenement in haar dorp. "Thony zag ik voor het eerst bezig tijdens een Seascape workshop in een heel bekend atelier in Terborg. Wonderbaarlijk hoe hij het telkens weer voor elkaar krijgt, dat zelfs mensen die bijvoorbeeld zelfs na de lagere school geen penseel meer hebben aangeraakt, zulke mooie kunstwerken kan laten maken. Echt uniek! En hij heeft gelijk? als je weet hoe het werkt, kan iedereen het!" Je moet het natuurlijk wel even zelf doen, en ook ondervinden, meent Hannie-Simon-Kuster. Zij zelf verzorgt dat weekend de innerlijke mens. "Ondermeer een heerlijke weekend brunch, en dat hoort er natuurlijk ook bij!", aldus Hannie. De prijs is ook nog eens ongekend laag, en bedraagt per persoon voor deze 2 Wild-Life dagen slechts 85, euro. We maken een prachtige Zebra in close up.heel trendy en modern. En is er zelfs een zeer betaalbare overnachtings mogelijkheid voor mensen van buitenaf. Er zijn nog plaatsen vrij. En we kunnen er met ongeveer maximaal 20 personen gelijktijdig schilderen.
Wilt u meer info? kijk dan even op de website:
www.everyoneweb.com/thonysgoudenhanden/
tot ziens.





ingezonden persbericht