KNHS


Kürten slaat weer toe
25 januari 2009
Albert Zoer - Sam

ZURICH (KNHS) - In de wereldbeker kwalificatiewedstrijd in het Zwitserse Zürich was de Ierse Jessica Kürten net als afgelopen week in Leipzig met de van Libero H afstammende Castle Forbes Libertina de snelste in een zinderende barrage, waarvoor zich maar liefst 15 combinaties hadden geplaatst. Onder de barrage ruiters ook Albert Zoer (Echten) met Sam en Harrie Smolders (Hooge Mierde) met Exquis Oliver Q. Zoer kwam niet verder dan een veertiende plaats, terwijl Smolders vijftiende werd.

"Het was een een wedstrijd waarin de tijd uiterst krap stond en alle afstanden waren erg voorwaarts gebouwd. Daardoor was mijn paard iets hectisch geworden en in de barrage kon ik die spanning niet voldoende laten afvloeien, met als gevolg drie afgeworpen balken", aldus Smolders. In die barrage maakte Albert Zoer met Sam een springfoutje op de eerste hindernis en kreeg daarna nog een weigering op de dubbelsprong van oxers, waardoor Zoer naast de acht springfouten ook nog een strafpunt kreeg toegemeten voor het overschrijden van de tijd. "Bij het lopen had ik niet gedacht dat er zoveel combinaties foutloos zouden zijn, ook al omdat het hoog en breed was wat er stond opgebouwd. Maar op de één of andere manier springen de paarden hier in Zürich altijd heel goed, wat mede komt door het feit dat het publiek ver van de ring zit", aldus Smolders.
De tweede plaats in deze negende wereldbeker kwalificatiewedstrijd ging naar de Finse ruiter Mikael Forsten met Isaac du Jonquet, terwijl de derde plek werd opgeëist door de Duitse ruiter Marcus Ehnig met de van Mr Blue afstammende Plot Bleu. Gerco Schröder (Tubbergen), die deze keer Eurocommerce Seattle aan de start bracht, noteerde in de eerste omloop een springfout en hoefde zijn paard daardoor niet meer voor de barrage te zadelen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.mercedes-csi.ch
Uitslag FEI world cup springen Zürich:

   1) Jessica Kürten (Ier) - Castle Forbes Libertina - 0 / 0 - 32.17
   2) Mikael Forsten (Fin) - Isaac du Jonquet - 0 / 0 - 33.86
   3) Marcus Ehning (Dui) - Plot Blue - 0 / 0 - 34.60
14) Albert Zoer (Echten) - Sam - 0 / 9 - 45.26
15) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Ewxquis Oliver Q - 0 / 12 - 40.41
19) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle - 4


Tussenstand WB springen:

   1) Edwina Alexander (Aus) - 56
   2) Steve Guerdat (Zwi) - 51
   3) Gerco Schröder - 47
17) Albert Zoer - 30
21) Vincent Voorn (Dinteloord) - 22
26) Leon Thijssen (Baarlo) - 17
Foto Albert Zoer met Sam door: www.melissen.net en www.jmint.eu