Gemeente Coevorden

De Bentheimer houdt Open Huis voor ondernemers

De Bentheimer (Monierweg 12 in Coevorden) houdt op dinsdag 27 januari 2009 van 14.30 tot 18.00 uur Open Huis voor het Coevorder bedrijfsleven. De Bentheimer houdt zich, in opdracht van de gemeente Coevorden, bezig met de werkgelegenheid en de bemiddeling van werkzoekenden uit de gemeente. Tijdens het Open Huis presenteert De Bentheimer zich met haar partners met als doel om zoveel mogelijk bedrijven te betrekken bij dit unieke initiatief. Het thema van het Open Huis is `Personeel, de kracht van uw onderneming'. Rond dit thema worden lezingen en workshops georganiseerd. Ook wordt tijdens het Open Huis de website van De Bentheimer gepresenteerd.

Luisteren naar wensen van bedrijfsleven en werkzoekenden

De Bentheimer is een initiatief van de gemeente Coevorden. De Bentheimer heeft de opdracht werkgelegenheidsprojecten te ontwikkelen en vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te koppelen. Het uiteindelijke doel is de re-integratie van werkzoekenden uit de gemeente Coevorden. Enerzijds gebeurt dit door goed te luisteren naar de wensen en eisen van het bedrijfsleven, anderzijds worden werkzoekenden voorbereid en getraind om aan de vraag te kunnen voldoen. Mensen hebben plezier in werk dat bij hen past, zij kunnen meer aan en worden minder snel ziek. Vanuit deze bedrijfsfilosofie werkt De Bentheimer aan re-integratie van werkzoekenden. De Bentheimer werkt samen met het Coevordense bedrijfsleven. Creëren van nieuwe, lokale werkgelegenheid is een doelstelling.

Samenwerkingspartners

Het management van De Bentheimer is in handen van Entree Arbeidsintegratie. De Bentheimer kent een groot aantal samenwerkingspartners waaronder Drenthe College, Parkmanagement Coevorden, Stichting Welzijn 2000, de EMCO en een groeiend aantal bedrijven.

Het team van De Bentheimer. Het team van De Bentheimer.