Gemeente Apeldoorn

Datum 21-01-2009

Wethouder Apeldoorn in debat met ondernemers en andere belangstellenden

Dinsdagavond 27 januari 2009 vindt in het stadhuis een debat over de regelgeving in de detailhandel plaats. Het debat gaat over vervaging van assortiment en detailhandel als nevenactiviteit. Wethouder Spoelstra wil graag in gesprek met de ondernemers en andere belangstellenden om inzicht te krijgen in hun.

De afgelopen periode is het de wethouder opgevallen dat er regelmatig discussies zijn over beperkende regelgeving in de detailhandel. De discussies gaan over assortimenten van winkels (bijvoorbeeld mag een tuincentrum kleding verkopen) en over regelgeving voor bedrijven die detailhandel als nevenactiviteit hebben (moeten deze bedrijven in de winkelcentra gevestigd worden). Voor beide discussies gaat het om bedrijven die meestal buiten de wijkcentra en binnenstad gevestigd zijn.

Wethouder Spoelstra nodigt de ondernemers en andere belangstellenden uit om samen in gesprek te gaan over de regels in de detailhandel. Het debat vindt plaats op dinsdag 27 januari 2009 van 19.30 - 21.00 uur in de raadzaal in het stadhuis. Het debat bestaat uit twee onderdelen, het eerste onderdeel gaat over vervaging van assortiment en het tweede deel over detailhandel als nevenactiviteit. Aanmelden voor het debat kan tot en met 22 januari a.s. via d.engel@apeldoorn.nl of mevrouw D. Engel op (055) 580 22 80.

Einde persbericht



Gemeente Apeldoorn