Gemeente Bussum

Presentatie ondernemersenquête Bussum

Op dinsdag 27 januari 2009 worden de resultaten van de enquête Veilig Ondernemen gepresenteerd op een ondernemersbijeenkomst in de algemene ontmoetingsruimte van het gemeentehuis de bijeenkomst begint om 19:00 uur.

Op initiatief van de Bussumse Ondernemers Vereniging is eind 2008 een enquête gehouden onder 584 ondernemers in Bussum in het kader van veilig ondernemen. De ondernemersvereniging heeft zich ten doel gesteld om in 2009 het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) te verwerven.

Het KVO is een initiatief van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC). KVO is een succesvolle methode om de criminaliteit en onveiligheid in winkelgebieden aan te pakken.

Het doel van KVO is om op basis van samenwerking tussen onder andere ondernemers, politie, brandweer en de gemeente, bestaande (veiligheids-)problemen in het winkelgebied aan te pakken en hierdoor een veilige omgeving voor ondernemers en bezoekers te creëren. Concreet wordt beoogd de (directe en indirecte) schade die het bedrijfsleven lijdt door criminaliteit, sociale onveiligheid en brand terug te dringen.

Waarom KVO?

De ondernemersvereniging vindt het belangrijk dat het winkelgebied voor zowel bezoekers als ondernemers een prettige en veilige plek is om te winkelen en te werken. Naar aanleiding van een aantal recente onveilige situaties heeft zij samen met de Gemeente, Politie, Brandweer, Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding Gooi en Vechtstreek Kamer van Koophandel Gooi-, Eem-en Flevoland en Hoofdbedrijfschap Detailhandel de intentie uitgesproken om de handen ineen te slaan om te investeren in een veilig winkelgebied in het centrum van Bussum. Deze partijen gaan met behulp van het landelijke Keurmerk Veilig Ondernemen de winkelcriminaliteit en onveiligheid in het centrumwinkelgebied aanpakken. In het Keurmerk Veilig Ondernemen werken alle partijen samen aan een veilig winkelgebied.