Gemeente Elburg


WMO raad
Gemeente
Elburg

Verslag gehouden vergadering

Datum: 5 januari 2009
Afwezig met kennisgeving:

- Jaap Prins

- Mellanie van Doleweerd


1. Opening:

De voorzitter het iedereen van harte welkom op deze eerste vergadering van het nieuwe jaar. Een bijzonder woord van welkom aan onze gasten wethouder G. v.d. Velde en Gert Gerritsen.


2. Mededelingen:

Geen mededelingen.


3. Ingekomen post:

o Kaart van Jaap Prins
o Uitnodiging Themabijeenkomst Wajong op 29 januari o Uitnodiging "Deventer Debat" op 12 februari


4. Verslag vorige vergadering:

Op- en aanmerkingen zijn verwerkt. Vz was aanwezig op bijeenkomst Vrouwennetwerk van Elburg. Hierin is een adviesgroep Bouwen en Inrichten werkzaam. Zij zoeken uit onze achterban een vertegenwoordiger.


5. Vast stellen agenda:

Punt 6 wordt "Regeling Cliëntenparticipatie"


6. Cliëntenparticipatie:

De "Regeling Cliëntenparticipatie WMO Elburg 2008" Na een jaar ervaring is het zinvol deze regeling kritisch te bekijken en mogelijk een voorstel te doen tot aanpassing. Cor Pieters heeft een concept voorstel geschreven voor aanpassing van de regeling en zal dit aan de leden toesturen met het verzoek hierop te reageren.


7. Planning WMO documenten:

Achtereenvolgens worden doorgenomen:
- Het planningsoverzicht van de wmo activiteiten van de Gemeente in 2009 alsmede de rol die wmo-raad in de diverse onderwerpen kan vervullen.


- De onderwerpen van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling zoals Doorzonscan en de Prestatieafspraken van de woningstichting.


- De planning individuele verstrekkingen, waarin opgenomen het klanttevredenheidsonderzoek, de aanbesteding hulp in de huishouding, de ontwikkeling van het verstrekkingenboek, de grenzen eigen bijdrage en de regiotaxi.


---





- Overzicht planning voor de wmo-raad is voor de volgende vergadering gereed. (Brigitte Hemming, Gert Gerritsen en Joop Wierts).


- Op 22 januari is er een wmo-middag voor cliënten in 't Huiken. Programma wordt verstuurd.


8. Conceptvoorstel acties op korte en lange termijn:

Alle leden kunnen zich vinden in het conceptvoorstel "Acties op korte en lange termijn" . Als monitor zal Cor Pieters gaan functioneren en Joop Wierts als zorgdrager. De presentatie van de wmo-raad bij diverse doelgroepen wordt gedaan door de vz. In de komende periode zal de wmo-raad het eerste jaarverslag presenteren. Van alle leden wordt hiervoor een schriftelijke bijdrage gevraagd. Hierin zou o.a. naar voren kunnen komen: o waaruit bestaat mijn achterban; o hoe verlopen de contacten met mijn achterban; o wat is er in het afgelopen jaar voor deze achterban tot stand gebracht (op wmo-gebied) o hoe is de communicatie;
o zijn er problemen en hoe worden die opgelost etc. Graag uw bijdrage voor 23 januari via email bij de secretaris. Het verzoek sneller inzicht te krijgen in beleidsstukken door gebruik te kunnen maken van samenvattingen is nog niet beantwoord en zal door de vz en de monitor worden besproken.


9. Prestatievelden en adviezen:

Alle leden van de raad zijn het eens met de inhoud van de brief m.b.t. "Effectieve Informatie Voorziening" De vz zal een aantal voorgestelde wijzigingen aanbrengen en de nieuwe versie aan de leden per email aanbieden. Daarna wordt de brief aan het college verstuurd. In de komende vergaderingen zal ieder keer een prestatieveld aan de orde komen. Als steun in de rug kan hierbij dienen de "Verkennende Notitie Prestatievelden WMO" De secretaris zal deze in digitale vorm opvragen bij Gert Gerritsen en aan de leden versturen.


10. Themadag en Breed Overleg:

Dit onderwerp wordt verplaatst naar de volgende vergadering.


11. Werkgroepen:

o PGB: De rechtbank in Arnhem heeft een uitspraak gedaan m.b.t. de besluiten over eigen bijdragen wmo, die gedaan zijn door het college van B&W. Het probleem is, dat de gemeenteraad de bevoegdheid heeft overgedragen aan het college. Dit zou volgens de rechtbank niet mogelijk zijn. o Verzoek aan de werkgroepen: Wanneer een werkgroep een onderwerp heeft afgerond hiervan een klein verslag te maken t.b.v. de secretaris.


12. Rondvraag:

o Henk Visch: Heeft een kandidaat voor de Adviesgroep Bouwen en Inrichten o Gerrit Magré: Op 21 januari komen de wijkcomités bijeen met wethouder v.d. Velde.


13. Sluiting:

Onder dankzegging voor de aanwezigheid en de inbreng van de gasten en de leden sluit de vz de vergadering.

Joop Wierts
Secretaris

---






3