Politie Hollands Midden

Datum: 27 januari 2009

Katwijk Aanhouding na bedreiging De politie heeft maandagmiddag 26 januari een 34 jarige Katwijker aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van twee bewoners van een woning aan de Colijnstraat. De bewoner maakte maandagmiddag de deur open voor de Katwijker, een kennis van zijn dochter. De Katwijker vloog echter direct naar binnen, pakte de bewoner vast en bedreigde hem en zijn dochter met een mes. De bewoner sprak op de agressieve Katwijker in en wist hem te kalmeren. De Katwijker is hierna vertrokken maar meldde zich later op het politiebureau in Katwijk.

Leiden Bewoner overloopt inbrekers Een bewoner van een woning aan de Vreewijkstraat heeft maandag 26 januari rond 15.10 uur twee inbrekers overlopen. Terwijl de bewoner op zolder bezig was hoorde hij geluiden in zijn tuin. De bewoner nam poolshoogte en zag in eerste instantie niets. Kort daarop hoorde hij geluiden op de eerste verdieping en zag plotseling een man in zijn woning. De bewoner probeerde de man te pakken waarbij ze beiden vielen. Een tweede man kwam aangelopen en sloeg de bewoner met een slagvoorwerp. De mannen met een Noord Afrikaans uiterlijk zijn hierna via de voordeur weggerend met de bewoner op hun hielen. De twee renden weg in de richting van de Hugo de Grootstraat en daarna vermoedelijk richting de Jan van Goyenkade. De bewoner is ze daarna uit het oog verloren. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de daders en heeft twee Leidenaren aangehouden op de Europaweg. Hun betrokkenheid bij de inbraak is niet gebleken. De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Lekkerkerk Fietsverlichtingscontrole De politie heeft maandag 26 januari een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Tiendweg West en 't Smalle Kampje. Er werd tussen 07.45 en 08.15 uur gecontroleerd. Elf fietsers kregen een bekeuring. De politie zal blijven controleren op de fietsverlichting.

De politie controleert in de donkere maanden voortdurend op de aanwezigheid van verlichting bij (brom)fietsers. Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/ reflectoren kost een fietser E 20. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Een reparatie is vaak goedkoper dan de bekeuring. Wil je meer informatie over fietsverlichting, kijk dan op www.fietslichtaan.nl.

Lekkerkerk Jongens bekeurd na overlast De politie heeft maandagmorgen 26 januari vier jongens bekeurd na een melding van overlast. De jongens hielden zich hinderlijk op in het trappenhuis aan de Touwbaan en werden aangesproken door een agent. Volgens een melder maakten de jongens veel herrie op de locatie.

--- einde berichten ---