Politie Groningen

Dinsdag 27 januari 2009

Provincie Groningen, 27-01-2009

Groningen: vier licht gewonden door bijna ongeval

Bij een bijna verkeersongeval op het Kattenhage zijn maandagmiddag vier inzittenden van een lijnbus gewond geraakt. De 46-jarige buschauffeur moest plotseling hard remmen voor twee meisjes, die gezamenlijk op één fiets reden en de weg overstaken. De chauffeur wist nog net een aanrijding te voorkomen. Door het krachtige remmen werden meerdere inzittenden gelanceerd. Allen liepen hierbij lichte verwondingen op. Vier slachtoffers werden voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In de bus waren bovendien enkele glasplaten geknapt. De politie stelt een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval in.

Hoogezand: met drank op achter stuur

Een 38-jarige inwoner van Hoogezand liep maandag een proces-verbaal op wegens rijden onder invloed. Bij een controle van de automobilist op de Zuiderkroon in zijn woonplaats kwam een promillage van 1 tevoorschijn. De man verklaarde dat hij de avond ervoor het nodige had gedronken maar had verwacht dat de alcohol wel weer was uitgewerkt. Behalve een proces-verbaal kreeg de man eveneens een rijverbod voor een aantal uren opgelegd.

Stadskanaal: stadswacht voorkomt brand

Snel ingrijpen van een stadswacht heeft maandagmiddag voorkomen dat een café in het centrum van Stadskanaal in brand zou raken. De stadswacht ontdekte rond drie uur dat op het Menistenplein een afvalcontainer in brand stond. De container stond tegen de met hout betimmerde gevel van het café. Door de container weg te rijden, werd erger voorkomen. De brandweer bluste het vuur in de container. Het is nog onbekend wie voor de brand verantwoordelijk is. De politie doet onderzoek.

Wagenborgen: inbreker in parenclub

Schoonmakers van een parenclub in Wagenborgen stuitten maandagmorgen op een inbreker in het gebouw. De beide medewerksters vluchtten het pand uit toen ze oog in oog met de onbekende kwamen te staan. Hoewel de politie snel aanwezig was, werd de man niet meer gevonden. Ook de inzet van een speurhond had geen resultaat. Het is nog onbekend wat de inbreker heeft meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.