Gemeente De Ronde Venen


Sportprijzen uitgereikt tijdens Sportgala in de Meijert

Tijdens een druk bezocht Sportgala in de Meijert zijn vrijdag 23 januari de winnaars bekend gemaakt van de sportverkiezingen in De Ronde Venen. Alexander de Haan werd verkozen tot Sportman van het jaar 2008 en Anouk Hoogendijk tot Sportvrouw. De prijs voor Sportploeg van het jaar ging naar de zeilers Jodie van Senten en Stan Heijnen. Turner Dylan Brugman won de prijs van Sporttalent van het jaar.

Het was de tweede keer dat de gemeente het Sportgala organiseerde, de bekendmaking van de sportprijzen maakt daarvan onderdeel uit. Net als vorig jaar waren er honderden sporters naar de Meijert gekomen om tijdens een afwisselend programma met muziek en optredens de ontknoping van de sportverkiezingen mee te maken. Ook werd kort door wethouder Ingrid Lambregts teruggeblikt op het afgelopen sportjaar in De Ronde Venen en vooruit gekeken naar wat 2009 op sportief gebied te bieden heeft.

Tijdens de avond werd ook de Brouwer Transport en Logistiek Stimuleringsprijs uitgereikt aan zeven sportverenigingen vanwege hun inzet op het gebied van aangepast sporten. De prijzen, een geldbedrag van 300 euro, werden overhandigd door directeur Brouwer van Brouwer Transport en Logistiek aan vertegenwoordigers van Schietsport De Ronde Venen, zwemvereniging De Ronde Venen, SV Veenland, SV Argon, Hockeyverening Mijdrecht, Badminton Vereniging Veenshuttle en Gym Vereniging Mijdrecht. De Life Time achievment Award werd uitgereikt aan tenniser Denis van Scheppingen.

Eind vorig jaar konden inwoners en verenigingen kandidaten voordragen voor de verschillende sportprijzen. Uit die kandidaten heeft een jury, onder voorzitterschap van wethouder Ingrid Lambregts, per categorie drie namen geselecteerd die voor de prijs in aanmerking kwamen, de genomineerden. Naast wethouder Lambregts maakte ook ex-TMF dj Jeroen Post, sportjournalisten van AD Groene Hart, Witte Weekblad en Nieuwe Meerbode en beleidsmedewerker Sport van De Ronde Venen, Maurits van Tubergen Lotgering, deel uit van de jury.

Alexander de Haan werd verkozen tot Sportman van het jaar vanwege zijn prestaties op het gebied van motorsport. Hij won onder andere de Nederlandse kampioenschappen van zijn klasse, de supermoto. Voor de categorie Sportman van het jaar waren ook hardloper Michael Woerden en zeiler Daan Versteeg genomineerd.

Bij de vrouwen ging de titel naar Anouk Hoogendijk vanwege haar prestaties op voetbalgebied. De speelster van CSW maakt onder andere deel uit van de Nederlandse voetbalselectie die in de zomer strijdt om het Europees Kampioenschap. Voor deze titel waren ook de hardloopsters Agnes Hijman en Jolanda ten brinke genomineerd.

De 15-jarige Jodie van Senten en de 12-jarige Stan Heijnen werden gekozen tot Sportploeg van het jaar vanwege hun prestaties in RS Feva Klasse. Ze wonnen onder andere het NK in hun klasse. Voor deze categorie waren ook de zeilers Tom Weller en Jeroen van Veen genomineerd (zij komen uit in de Sharpie klasse) en het tennisteam jongens 1 van TVM bestaande uit Bas Boelhouwer, Luc Taal, Patrick Prins, Rix Ronday en Quinten Limburg. Deze prijs werd mede mogelijk door de Rabobank Veenstromen.

Bij de sporttalenten ging de prijs naar turner Dylan Brugman die ondanks een gebroken rug vorig jaar succesen wist te boeken op sportief gebied, zoals een tweede plek op het NK. Naast hem waren ook de wielrenner André Looij en kanovaarder Nico Klessens genomineerd. Deze prijs werd mogelijk gemaakt door Laco.