Politie Utrecht

Persberichten stade Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 27-01-2009

Te grote fiets

VLEUTEN/MAARSSEN Een jongen werd op maandag 26 januari aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 15.25 uur zagen agenten een jongen op een voor hem te grote fiets in een te lage versnelling over de Maarssenseweg in Vleuten rijden. De agenten zetten hem aan de kant en zagen daarbij dat de fiets niet meer was voorzien van het originele ringslot. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de fiets in oktober 2008 in Driebergen was gestolen. Daarop werd de fietser, een 15-jarige jongen uit Vleuten, aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangereden, verdachte aangehouden

UTRECHT De politie zat op maandag 26 januari achter een snorfiets aan. Een voetganger werd door de snorfietser aangereden en raakte lichtgewond.

Rond 16.15 uur zagen agenten een snorfiets met twee opzittenden over de Prinses Irenelaan rijden. Daarbij riep de passagier hard iets in de richting van hen. Daarop besloten de agenten hem aan te spreken en zij gaven de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, reed de snorfietser door. Hij bleef midden op de weg rijden, zodat de politiewagen er niet langs kon. Tevens staken beide opzittenden hun middelvinger naar hen omhoog en riepen enkele keren een beledigende tekst. Toen de snorfietser een steeg inreed, moesten de agenten de achtervolging staken.

Kort daarna zagen de agenten de snorfiets rijden bij winkelcentrum Rokade en zij gingen achter de verdachten aan. De snorfietser reed daarbij over het trottoir, botste tegen een man, waardoor de man ten val kwam. De verdachten reden door. De agenten spraken de man aan. Hij vertelde last van zijn been te hebben. Omdat het letsel gelukkig meeviel, gingen de politiemensen daarop achter de vluchtende verdachten aan. Zij wisten echter weer te ontkomen.

Aan de hand van het kenteken stelden de agenten vast wie de eigenaar van de scooter was: een 16-jarige jongen uit Utrecht. De politie ging naar de ouderlijke woning van de verdachte en hij werd aangehouden. In de woning stond de snorscooter die de agenten hadden achtervolgd. Die werd in beslag genomen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en is daar voor onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachte voort.

De politie heeft geen gegevens van de man die werd aangereden en komt graag in contact met hem. Hij wordt verzocht zich te melden bij politiebureau Utrecht noord of telefonisch via 0900-8844.