Ingezonden persbericht


Dinsdag 27 januari in World's Untold Stories

Bloedbad in Mumbai: het verhaal van peuter Moshe

Een klein jongetje, weggedoken in de armen van zijn Indiase nanny, ontsnapt uit de verschrikkingen die hebben plaatsgevonden in het Nariman huis. De beelden van deze ontsnapping gingen de hele wereld over en werden herhaald op talloze nieuwsnetwerken; de peuter Moshe drong door tot het mondiale geweten.

Moshe's leven zal voor altijd gebrandmerkt zijn door de gebeurtenissen op 26 november, toen terroristen een serie gecoördineerde aanvallen uitvoerden in Mumbai. Een van hun doelen was het Nariman House, het Indiase hoofdkwartier van de Joodse Chabad beweging. Moshe's ouders, Rabbi Gavriel Holtzberg en zijn vrouw Rivka, waren onder de gijzelaars die werden gedood tijdens de aanval, waardoor de tweejarige Moshe wees werd. De Indiase nanny van het echtpaar, Sandra Samuel, die op heroïsche wijze Moshe's leven redde, vertelde CNN, "dit kind betekent heel veel voor mij, daarom dacht ik nergens aan, alleen 'pak het kind en ren'."

In "Moshe's Tale", keert CNN terug naar de plaats van de aanval en reconstrueert de tragische gebeurtenissen in het Nariman huis, waarbij gebruik wordt gemaakt van exclusief videomateriaal, opgenomen binnenshuis waarbij de diverse kogelgaten duidelijk te zien zijn.

World's Untold Stories brengt het verhaal van peuter Moshe, van de wreedheden in Mumbai tot zijn nieuwe leven in Israel; een leven dat in alle opzichten is veranderd door deze tragedie.

World's Untold Stories: "Massacre in Mumbai: Moshe's Tale" duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Dinsdag 27 januari om 15.00 uur en om 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (