Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg stapt op

27 januari 2009
Arco Verburg (PvdA) stapt op als stadsdeelvoorzitter van De Baarsjes. Verburg vindt dat zijn voorzitterschap een oplossing voor de problemen bij de aanbesteding van het jongerenwerk in De Baarsjes in de weg staat.

Foto: Arco Verburg Door af te treden wil hij een uitweg uit de impasse mogelijk maken. Hij heeft daarvoor maandagavond zijn ontslagbrief verzonden aan de voorzitter van de stadsdeelraad. Daarin noemt Verburg De Baarsjes het leukste stadsdeel van Amsterdam. "Met veel plezier en enthousiasme heb ik samen kunnen werken met ambtenaren, raadsleden en vooral bewoners, ondernemers en organisaties in onze buurt. Ik dank iedereen hartelijk voor die samenwerking!"

Zie ook: Weblog Arco Verburg

Over Arco Verburg

Arco Verburg studeerde in Amsterdam milieu- en ontwikkelingseconomie. Hij liep hiervoor stage in Costa Rica. Na zijn studie werkte hij als trainee bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werken aan handelsbevordering tussen Nederland en het Balkangebied. In die periode heeft hij als detacheringopdracht bij het ministerie van Justitie een project geëvalueerd op het gebied van geestelijke verzorging van moslimgedetineerden.

Binnen het ministerie van LNV stapte Verburg later over naar een politieke stafafdeling, waar hij contacten tussen LNV en het Europees Parlement opbouwde en onderhield.

Na actief te zijn geweest in het bestuur van PvdA-afdeling De Baarsjes werd Verburg in 2002 fractievoorzitter in de stadsdeelraad van De Baarsjes. Daarnaast werd hij actief in het bestuur van de BAR, het netwerk van Amsterdamse PvdA-raadsleden en -bestuurders. Begin 2005 is hij benoemd tot portefeuillehouder. Na de verkiezingen van maart 2006 werd hij gekozen tot stadsdeelvoorzitter van De Baarsjes.