Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op dinsdag 27 januari heeft het college onder andere de volgende besluiten genomen:

27-01-2009

Subsidieaanvraag Capelse sportverenigingen makkelijker

De gemeente stimuleert sport met twee regelingen: Jeugdsportsubsidie en het Sportfonds. Beide regelingen bestonden al, maar de beleidsregels zijn aangepast en waar mogelijk vereenvoudigd.

Voor de Jeugdsportsubsidie komt er één aanvraagmoment voor de verenigingen, waarbij de hoogte van de subsidie wordt gebaseerd op het aantal jeugdleden dat ze hebben. Verder is er binnen deze regeling geld beschikbaar als de sportverenigingen zich extra inzetten voor maatschappelijke sportstimuleringsprojecten.

Het budget voor het Sportfonds is structureel geworden. Hiervan kunnen sportverenigingen gebruik maken als ze hun accommodatie willen aanpassen, waardoor de sportmogelijkheden worden uitgebreid of waardoor het makkelijker wordt om extra maatschappelijke taken uit te voeren. Verenigingen die met het hoogste seniorenteam uitkomen in de landelijk hoogste of op één na hoogste klasse krijgen een waarderingsbijdrage uit het sportfonds. Dit om de hogere kosten die gepaard gaan met het beoefenen van prestatiesport te compenseren.



Gemeente Capelle a/d IJssel