Politie Limburg-Noord

Automobilisten zonder zicht bekeurd in Panheel


Datum: 27-01-2009
Tijd bericht: 16:46
Plaats: Panheel
Bij een verkeerscontrole van het Verkeershandhavingsteam zijn dinsdagmorgen twee automobilisten bekeurd die met compleet dicht beslagen ruiten in hun auto reden. Eén van hen, een 40-jarige vrouw, reed reed de agent die het stopteken gaf, bijna van de weg.

Dinsdagmorgen rond 08.15 uur werd een verkeerscontrole uitgevoerd op de Heelderweg in Panheel. Omdat het gevroren had moesten automobilisten vanmorgen eerst krabben om goed zich te hebben, voordat ze weg konden rijden. Blijkbaar was dat voor twee automobilisten teveel, want een 79-jarige man reed vanaf zijn woning enkele meters met ruiten die alleen met een spuitbus waren bewerkt, maar nog volledig beslagen waren. Hij kreeg direct een stopteken en nadat de agenten zich overtuigd hadden van zijn weinige uitzicht, kreeg de man een bekeuring. Ook een 40-jarige moeder met haar kind in de auto reed met dicht beslagen ramen langs de controleplaats. De agent die de vrouw een stopteken gaf, werd door haar in eerste instantie niet gezien, ondanks de gele veiligheidsjas. De automobiliste had slechts een smalle strook onder aan de ruit om voor zich uit te kijken.

Beide bestuurders kregen een boete van ¤ 150,= en mochten pas verder rijden nadat ze hun ruiten goed schoon gemaakt hadden.