Amsterdam RAI

Persbericht

FIETSVAK 2009 DOORSLAAND SUCCES

Rosmalen, 27 januari 2009 - FietsVAK 2009 heeft een flinke stijging laten zien in zowel aantal exposanten als bezoekers. Met 75 exposanten en ruim 4.353 bezoekers is dit een groei van 11% ten opzichte van de vorige editie. De huidige economische omstandigheden lijken de fietsbranche niet te raken. Dit wordt geillustreerd door de positieve stemming op de FietsVAK. Ook de overheid laat zich niet onbetuigd en staatssecretaris Tineke Huizinga zegde 50 miljoen Euro overheidssteun toe voor het stimuleren van het fietsen. De vakbeurs vond voor de derde keer plaats in het Autotron in Rosmalen en wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging.

FietsVAK, het nationale platform voor professionals uit de branche, bood een inspirerend en compleet expositieprogramma. Het evenement is de enige vakbeurs in zijn soort. Het is de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse en Belgische vakhandel. Opvallend is de toename van de bezoekers uit Belgie. FietsVAK is het juiste moment om de kansen voor het komende verkoopseizoen optimaal in te kunnen schatten. Ook dit jaar was een brede vertegenwoordiging van de branche aanwezig; fietsen, E-bikes, E-scooters, aanbieders van onderdelen, accessoires en kledingleveranciers, verzekeraars, maar ook uitgevers van vakbladen, retailorganisaties en softwareleveranciers.

Trends
De trends die het meest in het oog springen: meer design en de groei van het E-bike segment. "De consument heeft steeds meer oog voor design van de fiets. De kleurstelling waarin wit de boventoon voert en de voorkeur voor stoere, trendy stadsfietsen met dikke banden is op dit moment de trend", aldus Martijn Mulder, Giant.

Opvallend
"Unaniem spreken exposanten over FietsVAK als het belangrijkste instrument richting vakhandel, waarmee de reeds sterke positie van de beurs wordt vergroot", aldus Stef Stock van de RAI Vereniging.

Fiets van het Jaar en Innovatie Awards
Tijdens FietsVAK is de Gazelle Chamonix Innergy uitgeroepen tot Fiets van het Jaar. Deze prijs is aan de winnaar overhandigd door staatssecretaris Tineke Huizinga. Special Awards zijn toegekend aan Koga-Miyata 'Prominence' en de Gazelle 'Montreux Limited'. Bekroond met een Fiets Innovatie Award 2009 zijn: Enjoy S&D Gocycle, GMG Yepp Maxi, SRAM Truvativ HammerSchmidt en Shimano Dura-ace Di2.

FietsVAK 2009
FietsVAK vindt volgend jaar plaats van 24 tot en met 26 januari 2010 in het Autotron Rosmalen.

FietsVAK wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. Voor meer informatie zie www.fietsvak.nl.

Einde bericht