Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht

Nijmegen, 27 januari 2009

Internet speelt hoofdrol in inschrijving 93ste Vierdaagse

Eventuele loting geldt alleen voor debutanten

De inschrijving van deelnemers voor de 93ste Vierdaagse, van 21 tot en met 24 juli, zal voornamelijk via internet verlopen. Alleen succesvolle deelnemers uit 2008 waarvan geen e-mailadres bekend is, krijgen op verzoek een inschrijfformulier toegestuurd. Inschrijving via internet zal echter standaard zijn.
Voor de komende Vierdaagse worden maximaal 45.000 wandelaars toegelaten. Overstijgt het aantal inschrijvingen deze limiet, dan zal er alleen geloot worden onder kandidaatdeelnemers die nog nooit het Vierdaagsekruis hebben gehaald.

Twee inschrijfperioden

De eerste inschrijfperiode voor individuele deelnemers aan de 93ste Vierdaagse begint op maandag 2 februari en duurt tot en met 6 maart. Inschrijven in periode 1 mag:
o iedereen die de 92ste Vierdaagse reglementair en met succes heeft volbracht;
o iedereen die zonder succes aan de 92ste Vierdaagse heeft deelgenomen maar de 91ste Vierdaagse (2007) wél reglementair en met succes heeft volbracht;
o iedereen die zonder succes aan de 92ste Vierdaagse heeft deelgenomen maar die is geboren in het kalenderjaar 1996;
o iedereen die is geboren in het kalenderjaar 1997; o iedereen die officieel deelnemer is van trainings- en begeleidingsprogramma `Via Vierdaagse' van KNBLO-NL/Stichting DE 4DAAGSE (www.viavierdaagse.nl).
Iedereen die in deze periode mag inschrijven, is ook gegarandeerd van een startbewijs.

Inschrijfperiode 2 begint op 9 maart en sluit op donderdag 9 april, middernacht. Deze periode is voor iedereen die niet voldoet aan de voorwaarden om in periode 1 te kunnen inschrijven. Als na 9 april de limiet van 45.000 nog niet is gehaald, blijft de inschrijving open tot die limiet wel is bereikt of tot uiterlijk 31 mei. Voor groepen en militairen gelden afwijkende inschrijfregels, die te vinden zijn op de website, www.4daagse.nl.

Vernieuwde website

De eventuele loting onder alleen de eerstejaars wandelaars is de meest opvallende wijziging in de inschrijving voor de 93ste Vierdaagse. Net als in 2008 wordt er dit jaar dispensatie gegeven aan ouders/begeleiders die hun kinderen tijdens de Vierdaagse willen begeleiden. Het zg. limiteringprotocol dat de inschrijving voor de Vierdaagse regelt, is net als het Vierdaagse-reglement te vinden op de vernieuwde website van Stichting DE 4DAAGSE, www.4daagse.nl.

Elektronische post

Voor het eerst dit jaar krijgen deelnemers niet automatisch een inschrijfformulier thuisgestuurd. Alle deelnemers uit 2008 waarvan een e-mailadres bekend is, hebben de inschrijfinformatie per elektronische post ontvangen. Alle anderen hebben een folder thuis gestuurd gekregen en kunnen inschrijven via de vernieuwde website www.4daagse.nl op internet of een inschrijfformulier aanvragen.

Einde persbericht