Stadsdeel Amsterdam-Noord

Noord lanceert Wegwijzer Huiselijk Geweld

Op donderdag 5 februari is de Wegwijzer Huiselijk Geweld officieel in gebruik genomen door stadsdeelvoorzitter Rob Post. Daarmee is Amsterdam-Noord het eerste stadsdeel dat een digitale wegwijzer over huiselijk geweld beschikbaar stelt als middel om huiselijk geweld zo veel mogelijk te voorkomen. De wegwijzer is te vinden op www.noord.amsterdam.nl

Op de Wegwijzer huiselijk geweld Amsterdam-Noord vinden slachtoffers, getuigen, (potentiële) plegers en mensen die beroepsmatig met het onderwerp te maken hebben actuele informatie over de hulpverlening en de werkwijze rond huiselijk geweld. Dat kan zijn in de vorm van tips, links en/of documenten. Naast algemene informatie biedt de Wegwijzer ook informatie voor bewoners die met eerwraak te maken hebben.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post: "Huiselijk geweld is een probleem zonder makkelijke oplossingen. Bespreken van het onderwerp vraagt om durf, terwijl de mogelijkheden om in te grijpen vaak beperkt zijn. Dit kan frustrerend en verlammend werken. Toch is het nodig om het onderwerp te blijven bespreken, zowel met de betrokkenen als met collega hulpverleners. Het stadsdeel ziet het als taak professionals daarbij te ondersteunen."

Huiselijk geweld is in heel Nederland de meest voorkomende vorm van geweld. De gemeente Amsterdam en de stadsdelen zetten zich daarom in om huiselijk geweld zo veel mogelijk te voorkomen. Het stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert trainingen voor professionals en heeft in samenwerking met Solid een stuurgroep allochtone sleutelfiguren in het leven geroepen die voor voorlichting over huiselijk geweld aan de eigen achterban zorgt.

De Wegwijzer is te vinden op www.noord.amsterdam.nl
* via de button `Wegwijzer huiselijk geweld' op de homepage
* onder `Zorg en welzijn, Aanpak huiselijk geweld' in het hoofdmenu
* via de zoekfunctie

Stadsdeelvorozitter Rob Post samen met Sybren van der Veen (politie), Petra Snelders (Movisie), Linda Morren en Euredice Riedewald (Steunpunt Huiselijk Geweld)