Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.35 uur

Utrecht, 06-02-2009

Koffie met een smaakje

AMERSFOORT Het onderzoek naar gepleegde winkeldiefstallen in de maand januari leidde naar een 77-jarige inwoner van Amersfoort, die van de betrokken winkeldief een grote hoeveelheid koffie had overgenomen.

Op vrijdag 30 januari kreeg de politie de melding dat een beveiligingsmedewerker een verdachte zag lopen op de Emiclaerhof, die eerder die maand winkeldiefstallen had gepleegd in het winkelgebied, maar daarbij was ontkomen. De man, een 27-jarige Amersfoorter, werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Bij dit onderzoek werd de identiteit van de heler bekend, die afgelopen dinsdag 3 februari werd aangehouden.

Bij onderzoek in de woning werden maar liefst 99 één-ponds pakken koffie en 15 pakken met koffiepads aangetroffen. De koffie werd in beslag genomen. De heler is na verhoor op woensdag 4 februari naar huis gestuurd. De winkeldief is een veelpleger en is voorgeleid bij justitie. Hij zit nog vast. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Donderdagavond vond op de kruising bij de Ringweg Kruiskamp een aanrijding tussen drie autos plaats. Eén bestuurster moest naar het ziekenhuis.

Rond 18.15 uur reden twee voertuigen, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Amersfoort en de tweede auto door een 76-jarige man uit Amersfoort achter elkaar over de Ringweg Kruiskamp. Ter hoogte met de kruising Lageweg en de Columbusweg, maakte de 76-jarige bestuurder een verkeerde manoeuvre, waardoor hij in botsing kwam met de 28-jarige vrouw, die op haar beurt weer tegen een 27-jarige automobiliste uit Amersfoort aan reed. Bij de aanrijding raakte de 27-jarige vrouw licht gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Verdachte van babbeltruc aangehouden (zie persbericht Waarschuwing babbeltruc, dd. 4 februari Eemland zuid)

AMERSFOORT De politie heeft op donderdagmiddag 5 februari rond 15.45 uur een 30-jarige Amersfoorter aangehouden op de hoek Heiligenbergerweg - Sibeliusstraat op verdenking van meerdere diefstallen en oplichtingszaken bij diverse bewoners in Amersfoort.

Surveillerende agenten zagen de man papier op straat gooien en spraken hem daarop aan. Vervolgens bleek de man pasjes uit een portemonnee weg te hebben gegooid op naam van een bewoner van de Sibeliusstraat. Bovendien kon de man geen identiteitsbewijs tonen. De agenten vertrouwden de zaak niet en kregen bovendien het vermoeden dat deze man gezocht werd voor diverse recente zaken van diefstal en oplichting in Amersfoort en hielden de man daarop aan. Nadat een agent poolshoogte nam bij het adres van de gevonden bescheiden, bleek de bewoonster inderdaad een man aan de deur te hebben gehad met een verzoek om even te bellen. Ze had de man even alleen gelaten om de telefoon op te halen. In het bijzijn van de agent ontdekte ze dat haar portemonnee inderdaad verdwenen was en deed daarop aangifte.

De man wordt ervan verdacht bij diverse mensen via een babbeltruc in de woning te zijn binnen gekomen. Hij vroeg onder andere even te mogen bellen of om een glaasje water. Zodra bewoners even uit het zicht waren sloeg de man in de woning zijn slag. Na zijn vertrek bleken mobiele telefoon, portemonnee of ander waardevol goed te zijn ontvreemd.