Gemeente IJsselstein



Fietsklemmen Binnenstad

Datum: vrijdag 6 februari 2009
De Gemeente gaat stallingvoorzieningen voor fietsers in de binnenstad uitbreiden. In het kader van het project 'Verbeter de Binnenstad' wordt de binnenstad stapsgewijs autoluw gemaakt. Naast het autoluw maken willen we het fietsen naar de binnenstad juist stimuleren.
Hierbij horen ook voldoende en kwalitatief hoogwaardige fietsenklemmen. In december 2007 is al een fietsenstalling aangebracht in de Molenstraat. In november2008 zijn er fietsenklemmen geplaatst in de Kloosterstraat. In de periode van 16 februari tot en met 27 februari zullen op onderstaande locaties fietsenklemmen worden aangebracht.
St. Nicolaasstraat : nabij de zijgevel van de groentespecialist aan de Benschopperstraat 2 ;
Benschopperstraat : in de steeg tussen Benschopperstraat 34 en 38 naar de Koningshof;
Weidstraat : in de steeg tussen Weidstraat 6 en 12 naar Koningshof; Utrechtsestraat : in de steeg tussen de Utrechtsestraat 59 en 67 naar Vingerhoekhof;
in de steeg tussen de Utrechtsestraat 71 en 75 naar de Vingerhoekhof; op de te laten vervallen parkeerplaats tussen de woningen Utrechtsestraat 18 en 18a t/m e.
Met het aanbrengen van de fietsenklemmen zal het voor de fietser makkelijker worden om de fiets veilig en comfortabel te kunnen stallen. Voor inwoners van IJsselstein geldt dan ook: neem de fiets naar de binnenstad!.