Gemeente Valkenswaard

regeling vergoeding AED-cursussen

Nieuwe regeling vergoeding AED-cursussen

Vanaf 1 januari 2009 worden AED-cursussen niet meer gesubsidieerd via de beleidsregel kadervorming en deskundigheidsbevordering.

Voor een AED-cursus kunt u dit jaar terecht bij EHBO-vereniging Sint Nicolaas. De EHBO-vereniging brengt de helft van de kosten voor de opleiding of de herhalingslessen AED-hulpverlener, bij uw vereniging in rekening. Voor 2009 is het cursusgeld voor de opleiding AED hulpverlener voor 3 avonden EUR 30,- en voor de 2-jaarlijkse herhalingslessen eveneens EUR 30,-.

Georganiseerde instellingen betalen voor 2009 op basis van afspraken met de EHBO EUR 15,- per persoon. Dit is hetzelfde bedrag dat aan eigen bijdrage zou moeten worden betaald als de subsidie via de gemeente zou zijn verkregen. Voor meer informatie over de cursus kunt u bellen met de vereniging, telefoonnummer: 2047 504. U kunt ook de website bezoeken www.ehbo-stnicolaas.nl.

Achtergrond
Met ingang van 1 januari jl. is de procedure voor AED-cursussen binnen de Regeling gemeentelijk stimuleringsbeleid kadervorming en deskundigheidsbevordering gewijzigd. Voor georganiseerde instellingen (waaronder verenigingen) heeft de gemeente een Regeling kadervorming en deskundigheidsbevordering, waar jaarlijks een vast bedrag voor beschikbaar is. De regeling houdt in dat georganiseerde instellingen de kosten van cursussen op het gebied van kadervorming en deskundigheidsbevordering voor 50% gesubsidieerd krijgen.

Sinds het project dat de gemeente in 2007 is gestart voor AED in openbaar gebied wordt door georganiseerde instellingen voor de cursus AED veelvuldig gebruikt gemaakt van de regeling. Dit geeft aan dat het project AED's positief is ontvangen. Echter dit positieve resultaat houdt ook in dat voor overige cursussen kadervorming en deskundigheidsbevordering weinig geld overblijft. Daarom is de procedure voor AED-cursussen gewijzigd.