Vlaamse Overheid

decreet toeristische logies

Vlaamse Regering geeft goedkeuring aan decreet toeristische logies

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 6 februari 2009

De Vlaamse Regering gaf vandaag haar principiële goedkeuring aan het ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 10 juli 2008 betreffende de toeristische logies. Minister-president Kris PEETERS, tevens minister van Toerisme, kan vervolgens het advies inwinnen van de Strategische adviesraad Internationaal Vlaanderen en het advies van de Raad van State.

Het decreet toeristische logies werd op 10 juli 2008 goedgekeurd door het Vlaamse Parlement. Het decreet definieert vijf categorieën van toeristische logies: hotels, openluchtrecreatieve terreinen, gastenkamers, vakantiewoningen en vakantielogies. Een wettelijk kader voor hotels en campings bestond al. Met het toekomstige logiesdecreet komt dat er nu ook voor de duizenden gastenkamers, vakantiewoningen en vakantielogies in Vlaanderen. Het decreet zorgt ervoor dat elke toerist een kwaliteitsgarantie krijgt, eender welke vorm hij kiest.

Het ontwerp van besluit werd voorbereid en intensief besproken met vertegenwoordigers van de verschillende betrokken logiesvormen, beroepsorganisaties en -federaties, een vertegenwoordiger van de provinciale toeristische diensten en een vertegenwoordiger van Toerisme Vlaanderen. Hiertoe werden verschillende `Bijzondere Werkgroepen' opgericht, onder voorzitterschap van het Departement Internationaal Vlaanderen.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Luc De Seranno, woordvoerder van minister-president Peeters Tel: 02 552 60 12
GSM: 0477 38 23 37
Email: persdienst.peeters@vlaanderen.be