Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 06-02-2009

Tilburgse politie voorkomt confrontatie tussen NAC en Willem II aanhangers (vervolg bericht)

TILBURG: In aansluiting op de berichtgeving over de dreigende confrontatie gisteravond tussen aanhangers van NAC Breda en Willem II het navolgende. Er werden zoals gemeld 37 arrestaties verricht. Vannacht zijn 35 verdachten na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een deel van deze verdachten was in het bezit van wapens zoals een ploertendoder, messen en knuppels. Verder werd er vuurwerk
aangetroffen en hadden verdachten verzwaarde handschoenen bij zich.. Ook was uit informatie bekend geworden dat zij kennelijk een
confrontatie wilden aangaan met een groep Willem II aanhangers. Op grond hiervan zal het dossier door de officier van justitie uitgebreid bestudeerd worden omtrent verdere vervolging en de eventuele
mogelijkheid om poging tot openlijke geweldpleging ten laste te leggen aan de gehele groep of een deel daarvan. Een 21-jarige man uit Udenhout en een 25-jarige Tilburger zijn in verzekering gesteld. Zij worden er van verdacht omstreeks 19.35 uur op de Eisenhowerstraat een politieman te hebben belaagd en die te hebben geschopt en geslagen.

Politie onderzoekt overval Tilburgs tankstation

TILBURG: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval op een tankstation aan de Tobias Asserlaan. Een 56-jarige medewerkster van het tankstation was met een collega in de shop. Omstreeks 21.50 uur kwam een gewapende overvaller binnen. Hij bedreigde hen met een vuurwapen en heeft een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt.

De politie heeft direct een uitgebreid onderzoek ingesteld. Er werd ook een SMS-Alert bericht verstuurd. Het zou gaan om een licht getinte man, circa 20 a 25 jaar oud en circa 1.75a 1.80 meter lang. Hij zou een zwarte dunne regenjas met een blauwe spijkerbroek hebben gedragen. Het politieonderzoek heeft in deze zaak nog niet geresulteerd in aanhoudingen.

Arrestaties na beroving 60-jarige Tilburgse

TILBURG: Zoals eerder gemeld werden gisteravond twee verdachten aangehouden in verband met de gewelddadige beroving die avond van een 60-jarige vrouw. Vanmiddag werd nog een verdachte aangehouden. Een van de jongens die gisteravond werd gearresteerd is vanmiddag in vrijheid gesteld. De twee overige verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een 60-jarige Tilburgse werd gisteravond omstreeks 21.15 uur op de Kamerikstraat door twee straatrovers van haar fiets getrokken. Ze werd bedreigd met een mes en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze moest haar pinpas afgeven. Het slachtoffer werd tijdens de beroving gestoken. Ze liep verwondingen op aan haar borst en linkerarm en is opgenomen in het ziekenhuis.

De straatroof werd gemeld door een alerte getuige die het incident zag gebeuren en direct 112 belde. Na de beroving werd door de politie een omvangrijk onderzoek in de omgeving ingesteld. Dit resulteerde omstreeks 21.40 uur op de Batenburglaan in de arrestatie van een 16-jarige Tilburger. Enkele minuten later werd op het Hultensepad een 15-jarige Tilburger aangehouden. Zij werden aan de hand van de opgegeven signalementen aangehouden. De politie heeft gisteravond kort na de beroving een SMS-Alert bericht verstuurd. Er kwamen verschillende tips binnen waarvan de bruikbaarheid nog wordt
onderzocht. Een sectie van de Mobiele Eenheid heeft met hulp van een heli gisteravond in verband met deze zaak nog een onderzoek ingesteld in een park aan de Dalemdreef. Dit leverde geen aanknopingspunten op. Ook is vandaag een buurtonderzoek verricht.

Uit het verdere onderzoek dat vandaag is ingesteld bleek dat een 16-jarige Tilburgse jongen als mede verdachte voor deze beroving kan worden aangemerkt. Hij is vanmiddag aangehouden en in verzekering gesteld. De 16-jarige verdachte die gisteravond werd gearresteerd is vanmiddag vrijgelaten. Hij blijkt niet betrokken te zijn geweest bij de straatroof.

Aanhouding na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 23.30 uur in een woning in Tilburg Noord een 60-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld.

De agenten troffen beneden bij de flat een 59-jarige vrouw aan met een bebloed hoofd. Ze vertelde de dienders dat ze door haar buurman was mishandeld. Hij had haar uitgenodigd om voor haar formulieren wilde invullen. Uiteindelijk bleek dat, na inname van enkele drankjes de buurman volgens de aangeefster andere intenties had en seksuele toespelingen maakte. Er ontstond een woordenwisseling waarna hij haar begon te schoppen en te slaan. Ze liep een verwonding op aan de rechterzijde van haar hoofd. Ook had ze een bloedneus. Ze wist de woning te ontvluchten en alarmeerde de politie, die de verdachte heeft aangehouden.

Rijder onder invloed aangehouden

OISTERWIJK: Vannacht is omstreeks 02.10 uur een 57-jarige Oisterwijker betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 305 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-02-2009 15:34 | © Regio Midden en West Brabant |