Gemeente Zwolle

Oosterenkstadion wordt voor zomer opgeleverd

Datum uitgave persbericht: 02/24/2009

De afronding van de bouw van het Oosterenkstadion komt in zicht. Voor de zomer wordt de Zwolse voetbaltempel en de opnieuw ingerichte ruimte er om heen, opgeleverd. Wellicht is het mogelijk om het openingsfeest te koppelen aan de start van het nieuwe voetbalseizoen eind augustus.

Ruwbouw en afbouw stadionhotel zo veel mogelijk gelijktijdig

De ruwbouw en de afbouw van het stadionhotel worden momenteel zoveel mogelijk samen uitgevoerd. De verwachting is dat dit onderdeel van het stadion in het najaar in gebruik wordt genomen. Naar verwachting gaat Eurest ook de catering van het hotel verzorgen. Daarvoor worden gesprekken gevoerd met een internationale partij.

Partycentrum

Eurest heeft de plannen voor het partycentrum, dat gebruikt kan worden als feest- en congresruimte en disco, nog niet concreet ingevuld. Zodra over de invulling van de discotheekfunctie meer bekend is, worden de omwonenden betrokken bij het opstellen van een beheersplan.

Parkeerterrein

In maart/april kan worden begonnen met het asfalteren van het parkeerterrein. Eind april moet deze klus zijn geklaard inclusief de aanleg van het openbare groen. Met ingang van 1 april wordt hier betaald parkeren ingevoerd. Er zijn afspraken gemaakt dat parkeren tijdens de wedstrijden gratis is en daarbuiten gedurende het eerste uur.

Woonschepen

Als het weer meezit kunnen de woonschepen aan de Boerendanserdijk in april naar hun nieuwe ligplaats worden versleept. Op dit moment wordt daar hard gewerkt aan het aanleggen van de nodige voorzieningen. De woonarken worden op hun nieuwe plek verbouwd en opgeknapt. Daarna worden ze verkocht.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 24-02-2009 tot 23-03-2009