Gemeente Dongen

Toptafeltennissers op Sportgala in Dongen

Internationaal topspeler Danny Heister en pingponggoochelaar Jonah Kahn komen op 3 maart naar het Sportgala in Dongen. Zij verzorgen in het gemeentehuis een tafeltennisshow met een magisch randje. Kelly van Zon, de succesvolle Olympisch tafeltenniskampioene en inwoonster van Dongen, en de jeugdleden van tafeltennisvereniging B.S.M. laten eveneens hun kunsten zien.

Danny Heister is één van de weinige tafeltennisprofs in Nederland. Hij speelde jarenlang in de ijzersterke Duitse Bundesliga, is recordhouder nationale titels (32), was met zijn zestiende plaats op de wereldranglijst de hoogst geklasseerde Nederlander aller tijden en behoort ook tot een selecte groep Nederlandse sporters die aan drie of meer Olympische Spelen heeft deelgenomen. Daarnaast is Danny bondscoach van het Nederlandse mannen- en jeugdteam.

Extra dimensie
Ex-international Jonah Kahn speelt al jarenlang in de Nederlandse eredivisie, is ook uitgekomen in verschillende buitenlandse competities (Engeland, België, Noorwegen), is tweevoudig nationaal dubbelkampioen, en heeft zich nu volledig toegelegd op het geven van tafeltennisdemonstraties en -clinics. Omdat goochelen één van zijn hobbys is, kan hij een demo of clinic met allerlei trucs van een extra dimensie voorzien.

Ludieke elementen
Danny Heister en Jonah Kahn verzorgen een demo met een ludiek verhaal over de geschiedenis van het tafeltennis. Ze laten in vogelvlucht en met een knipoog de ontwikkeling zien van de snelste balsport ter wereld. Hoofdonderdeel van de demo is een wedstrijd vol spectaculaire slagenwisselingen en humoristische pingpongtrucs (ooit iemand zonder handen zien tafeltennissen?), waarbij ook het publiek wordt betrokken. Na de demowedstrijd kunt u zelf een balletje slaan tegen deze internationale profs. Benieuwd? Kijk dan alvast op www.pingpongdemo.nl.

Iedereen die sport een warm hart toedraagt is van harte welkom op dinsdag 3 maart van 19.00 tot 21.30 uur in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Hoge Ham 62 in Dongen.

Aanmelden kan nog!
Aanmelden van sporters die in aanmerking komen voor een van de titels sportman, sportvrouw, sportploeg van het jaar kan nog tot en met vrijdag 23 januari! De gemeente huldigt zowel junioren als senioren. Bij de aanmelding hoort een motivering. Kijk voor meer informatie, criteria en aanmeldingsformulieren op Onderwijs, welzijn en zorg Sportgala 2009. U kunt ook e-mailen of bellen naar Ton Schakenraad: tschakenraad@dongen.nl of telefoon (0162) 383 238.