Gemeente Boskoop


Datum : 30 januari 2009

Voorlichtingsbijeenkomst Signalering Kindermishandeling

De gemeente Boskoop organiseert in samenwerking met expertisecentrum JSO en de provincie Zuid-Holland op dinsdag 3 maart een voorlichtingsbijeenkomst 'Signalering Kindermishandeling'. De bijeenkomst vindt plaats in de grote commissiekamer van het gemeentehuis en duurt van 19.00 uur tot 22.00 uur. De bijeenkomst is bedoeld voor Boskoopse vrijwilligersorganisaties die regelmatig werken met kinderen die jonger zijn dan 17 jaar. Organisaties die aan deze bijeenkomst willen deelnemen, kunnen zich opgeven bij de medewerkers van Welzijn en Onderwijs (welzijnonderwijs@boskoop.nl of tel. 219500). Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

Waarom deze bijeenkomst?
Veel vrijwilligersorganisaties werken met jongeren. Om kindermishandeling goed aan te kunnen pakken, is het van groot belang om signalen van problemen in een vroeg stadium te herkennen. De vrijwilligers binnen de organisaties kunnen, omdat zij kinderen vaak één of meerdere keren per week zien, hierin een belangrijke rol spelen. Vaak zien vrijwilligers ook wel dat er iets aan de hand is, maar voelen zij zich machteloos. Men zit met vragen als 'Is hier sprake van kindermishandeling?', 'Wat is er precies aan de hand?', 'Kan ik iets doen voor dit kind en hoe doe ik dat dan?' enzovoorts.

Om de vrijwilligers te ondersteunen in hoe zij met dit soort situaties om kunnen gaan en hoe zij kindermishandeling kunnen signaleren, biedt de gemeente Boskoop de voorlichtingsbijeenkomst Signalering Kindermishandeling aan. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat de diverse vormen van kindermishandeling zijn en welke rol een vrijwilligersorganisatie in het signaleringsproces heeft. Bovendien wordt uitgelegd wat het AMK (Advies en Meldpunt Kindermishandeling) kan betekenen in het proces van onderbouwing van vermoedens.


---------------------------------------------------------------- Einde Persbericht ----------------------------------------------