Gemeente Valkenswaard

Informatieavond concept gebiedsvisie Waalreseweg-Rede

Informatieavond concept gebiedsvisie Waalreseweg-Rede

Op dinsdag 3 maart 2009 organiseert de gemeente Valkenswaard voor omwonenden en andere belangstellenden een informatieavond over de concept gebiedsvisie "Waalreseweg Rede". De gebiedsvisie heeft betrekking op het terrein waar momenteel een autobedrijf met een tankstation en een bedrijfswoning aanwezig is (terrein van garagebedrijf Luijbregts), het terrein waar het politiebureau gevestigd is en het voormalige terrein van de NV Rede. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in zaal Maenen aan de Leenderweg 58 in Valkenswaard.

Gebiedsvisie Waalreseweg Rede

De gebiedsvisie Waalreseweg Rede is in concept gereed. De gebiedsvisie geeft een beschrijving van de stedenbouwkundige invulling van de locatie. Ook zijn hierin de randvoorwaarden vastgelegd, waaraan het bouwplan dient te voldoen. De gebiedsvisie gaat uit van 109 (senioren)appartementen en 17 grondgebonden starterswoningen. Het stedenbouwkundige plan gaat uit van gebouwen als `scherven' in het groen, met lange zichtlijnen vanaf het centrumgebied naar het grote groengebied van de algemene begraafplaats.

Informatieavond tijdens inspraakperiode

In het kader van de inspraakprocedure zal de gebiedsvisie vanaf donderdag 19 februari 2009 vier weken ter inzage liggen. Tijdens deze periode wil de gemeente de gebiedsvisie graag aan de direct omwonenden en andere belangstellenden presenteren. Het betreft immers een ontwikkeling op een prominente plek in de gemeente en het gaat om een omvangrijke bouwontwikkeling. Tijdens de informatieavond op 3 maart zal er een toelichting gegeven worden op de gebiedsvisie, de huidige stand van zaken en de verdere procedure. Vanzelfsprekend is er ook de gelegenheid om vragen te stellen. Gelet op de fase waarin het plan zich momenteel bevindt kunnen wij u geen informatie geven over de exacte bouwplannen.

Verloop inspraakprocedure

Vanaf donderdag 19 februari tot en met woensdag 18 maart liggen de stukken ter inzage in het gemeentehuis en kan iedereen schriftelijk reageren bij het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard. Na afloop van deze termijn worden alle reacties onderzocht en stelt het college de gebiedsvisie vast. Daarbij maakt het college de afweging of de gebiedsvisie op basis van de inspraak dient te worden aangepast.

Na het vaststellen van de gebiedsvisie wordt de planologische procedure gestart. Dit betreft de procedure voor het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan staan de juridische kaders waarbinnen de bouwontwikkeling moet plaatsvinden. Tijdens de
bestemmingsplanprocedure wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Dit keer voor een periode van 6 weken. Ook tijdens deze procedure krijgt iedereen de gelegenheid zijn of haar zienswijze kenbaar te maken.

Informatie

De omwonenden van het plangebied zijn per brief uitgenodigd voor de informatieavond. Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij mevrouw E. van den Boom ( 040 2083665), van het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening) van de gemeente Valkenswaard.