Gemeente Hellevoetsluis


B&W stemt in met concept uitvoeringsplan voor de herinrichting Vestingwallen (gedeelte tussen de Westbeer en molen De Hoop)

Informatieavond op 3 maart

In haar wekelijkse vergadering heeft het college van B&W ingestemd met het concept uitvoeringsplan voor de herinrichting Vestingwallen, het gedeelte tussen de Westbeer en molen De Hoop. Al in maart 2004 had het college besloten om de Vestingwallen tussen de Brielsepoort en molen De Hoop opnieuw in te richten. Er is vervolgens gestart met de uitvoering in het gedeelte tussen de Brielsepoort en de Westbeer en gewacht met het gedeelte tot aan de molen.

Voor het gedeelte tussen de Westbeer en de Westkade is in 2005 het thema `Vesting in staat van verdediging' afgesproken. Omdat het gedeelte tussen de Westbeer en molen De Hoop een onderdeel vormt van dit thema, is in overleg met deskundigen in eerste instantie in kaart gebracht met welke tijdsbeelden en op welke locaties er bij herinrichtingen in dit gebied rekening gehouden dient te worden. Voor de herinrichting van het gedeelte tussen de Westbeer en molen De Hoop is bepaald dat binnen het thema `Vesting in staat van verdediging' het tijdsbeeld 1880-1910 wordt aangehouden. De herinrichting van dit gedeelte omvat onder andere:
het historisch verantwoord terugbrengen van twee geschutsopstellingplaats
het aanbrengen van een nieuw asfaltpad voor voetgangers, het aanbrengen van trappen naar de Vestingwal, het planten van 3 bomen in de oksel van het William en Mary complex en de bebouwing aan de Burgemeester aan de Jachtkade, het, ter plaatse van de oude werfmuur, over de Vestingwal gedeeltelijk aanbrengen van het historisch hekwerk om daarmee de oude grens tussen de voormalige marinewerf en het overige vestinggebied weer zichtbaar te maken,
het, in het kader van de veiligheid, aanbrengen van een voorziening op of nabij de waterlijn van de gemetselde kademuren.

Het plan is eerst besproken met deskundigen van onder andere de Oudheidkamer en de Vereniging tot Bescherming van de Vesting. Op dinsdag 3 maart 2009 zal er in het gemeentehuis een informatieavond voor overige belanghebbenden en bewoners worden georganiseerd (aanvang 20.00 uur). Op deze avond, die voorgezeten zal worden door wethouder Joosten, zal het plan worden toegelicht en is er de mogelijkheid om vragen te stellen en op het plan te reageren.

Afhankelijk van de reactie op dit plan zal zo snel mogelijk gestart worden met de uitvoering. Hierbij dient rekening gehouden te worden met het groeiseizoen van het gras.

02/19/2009