Verkoop exclusieve reizen blijft stijgen tijdens de crisis

23/02/2009 13:40

Van Helden Travel B.V.

Exotische resorts, superluxe cruises, exclusieve safari's: kijk niet raar op als ze ook nu tijdens de crisis al volgeboekt zijn. Crisis? What crisis?

Waar eerder werd gesproken over fikse dalingen in het aantal reisboekingen, blijkt nu dat het aantal boekingen in het hoogste segment gestaag blijft groeien. Eind vorige maand berichtte de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) dat het aantal boekingen over de gehele reissector met 18% achterblijft op de resultaten van vorig jaar. De daling betreft daarbij hoofdzakelijk verre bestemmingen (-33%) en vliegvakanties (-28%).

De meest luxe reizen en accommodaties, zo blijkt, zijn echter nauwelijks onderhevig aan de negatieve invloed van de crisis. Boekingen met een reissom vanaf euro 5.000 p.p. blijven onverminderd geboekt worden.

Een cliënte (24) van Hilversums reisbureau Van Helden Travel Planner: "Mijn vader heeft gezegd dat ik die wereldreis nu maar moet maken, omdat er nu toch geen geld valt te verdienen."

Opvallend is ook dat het aantal aanvragen van 'duurzame reizen' toeneemt. Dit zijn reizen waarbij onder meer de ecologische voetafdruk van een reis wordt gecompenseerd met investeringen in het milieu en waarbij wordt geïnvesteerd in de lokale economie. Wie nu geld genoeg heeft om een mooie reis te maken, is dus zelfs bereid dit te besteden aan het milieu en 'de ander'.

Reisbureaus die zich op deze klantenkring richten, hebben - voorlopig - dus niets te vrezen. Wel wordt van hen verwacht dat ze alles uit de kast halen, want de gedachte van 'waar voor je geld' heerst sterker dan ooit. Het geld mag best uitgegeven worden, maar het moet wel écht de moeite waard zijn.

Dinsdag 3 maart a.s. wordt hierop ingespeeld met een groot evenement in het Groene Paviljoen te Baarn. Op deze ecologische locatie zullen de meest luxe reisorganisaties van Nederland een spectaculaire presentatie geven over de laatste trends en mogelijkheden voor hen die nog wel de ruimte hebben om te genieten.

Enkele hoogtepunten die de revue zullen passeren: op audiëntie bij de Daila Lama, met een hete luchtballon over de ijskappen en een 'trektocht' per private jet langs de highlights van de oostkust van Afrika.





http://www.vanheldentravel.nl