Gemeente Lingewaard

Dinsdag 3 maart 2009 vindt er om 19.30 uur in zalencentrum De Hoeve (Ponderosa), Hoeve 31 te Huissen een informatiebijeenkomst plaats in verband met de voorgenomen uitbreiding van de begraafplaats en de realisering van een crematorium aldaar.

Historie
Begraafplaats de Hoeve begint vol te raken, waardoor het noodzakelijk is de begraafplaats uit te breiden. Geruime tijd geleden heeft de gemeente daartoe aan de noordzijde van de begraafplaats een stuk grond aangekocht en inmiddels opgehoogd. Thans zijn wij met de voorbereiding van de uitbreidingsplannen zover gevorderd, dat wij u die plannen in het kader van de te voeren bestemmingsplanprocedure willen presenteren.

Tevens zijn wij met een ontwikkelaar in onderhandeling voor de bouw van een uitvaartcentrum/crematorium op het bestaande gedeelte van de begraafplaats. Naast het te bouwen uitvaartcentrum/crematorium zal het terrein rechts van de ingang ingericht gaan worden met groen, parkeerplaatsen en water.

Informatie-avond
Om kennis te nemen van genoemde plannen nodigen wij u van harte uit om op 3 maart as. om 19.30 uur de informatie-avond bij te wonen. Tijdens deze avond wordt er een toelichting geven op de uitbreiding van de begraafplaats en het bouwplan voor het uitvaartcentrum/crematorium. Ook is gelegenheid om vragen te stellen en een mondelinge reactie te geven.

U bent van harte welkom.

begraafplaats