Kroon op het werk

Duurzame inzetbaarheid en workability index (WAI)

Iedereen is erbij gebaat dat werknemers duurzaam inzetbaar zijn. Zeker in tijden van vergrijzing, crisis en krapte op de arbeidsmarkt. De praktijk wijst uit dat het werkvermogen van zowel jonge als oudere werknemers snel kan afnemen. Hun fysieke en mentale gezondheid speelt daarbij een sleutelrol. In Finland is ruime ervaring opgedaan met levensfase gericht personeelsbeleid en het meten en verbeteren van het werkvermogen van werknemers. De door de Finnen ontwikkelde Work Ability Index (WAI) is daarbij een startpunt.

Op dinsdag 3 maart start in Utrecht een aantal bijeenkomsten over de optimale inzetbaarheid van werknemers. Met de tot nu toe 8 aangemelde bedrijven gaan we de Work Ability Index als hulpmiddel verkennen en inzetten. De eerste bijeenkomst is er op gericht de stand van zaken ten aanzien van de WAI met de bedrijven te delen. Uiteraard is er een kennismakingsronde om na te gaan waar de bedrijven zelf staan als het gaat om duurzame inzetbaarheid, ook gaan we na wat de verwachtingen zijn van de deelnemers omtrent het netwerk en spreken we een aantal spelregels met elkaar af. Vervolgens gaan we aan de slag met de WAI: wat is het en hoe kun je toepassen? Ook gaan we in op de bredere context van duurzame inzetbaarheid.

Datum: dinsdag 3 maart, van 16.00 tot 18.00 uur Locatie: Hoog Brabant, Utrecht

Wilt u nog deelnemen aan het netwerk meldt u aan bij het Werkgeversforum Kroon op het Werk via: hento@policy-support.nl of info@kroonophetwerk.nl.
Poortwachter logo