Gemeente Geertruidenberg


Steunpunt mantelzorg HOOM

Vanaf dinsdag 3 maart kunnen mantelzorgers in de gemeente Geertruidenberg iedere dinsdagochtend in de Gemeentewinkel terecht bij het steunpunt mantelzorg van Stichting HOOM; hulp en ondersteuning op maat.

HOOM is er voor iedereen die in zijn of haar thuissituatie hulp en zorg nodig heeft, of juist die hulp gééft. Wilma Pennings, Stichting Hoom, is iedere dinsdag van 9.00 - 13.00 uur aanwezig in de gemeentewinkel om u persoonlijk te woord te staan.

Bent u mantelzorger?

Steeds meer mensen zorgen voor een naaste die vanwege gezondheidsproblemen niet meer volledig voor zichzelf kan zorgen. Ze zijn, vaak ongemerkt, mantelzorger geworden. Niet altijd gemakkelijk, want ook het gewone leven gaat door. Hierdoor komt de mantelzorger soms voor moeilijke keuzes te staan.

Herkent u dit probleem?

Neem dan eens contact op met het steunpunt mantelzorg in de Gemeentewinkel. Er zijn namelijk allerlei mogelijkheden om u te ontlasten. Bijvoorbeeld door het inzetten van vrijwilligers, zodat u af en toe wat tijd voor uzelf krijgt en weer even op kunt laden. Dit helpt u de zorg voor uw naaste gemakkelijker vol te houden.

HOOM organiseert ook regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers, om onderling ervaringen en tips uit te wisselen.

Wilt u een afspraak maken met Wilma Pennings of horen welke mogelijkheden er voor u zijn? Neem dan contact op met HOOM: 0168 - 35 65 55.