Boekaanbieding Polarisatie aan Wouter Bos

Boek: Polarisatie. Bedreigend en verrijkend

Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO)

Dinsdag 3 maart in Nieuwspoort.

In media, politiek en in het buurtcafé is polarisatie een zichtbaar toenemend verschijnsel. Sommigen duiden dit negatief: polarisatie zou slecht zijn voor de sociale samenhang en de democratie. Anderen pleiten juist voor meer polarisatie omdat confrontatie nodig is om elkaar te begrijpen.

Maar wat weten we eigenlijk van polarisatie? Wat is de maatschappelijke betekenis en wat zijn de gevolgen? De Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) stelde deze vragen aan 17 deskundigen. Het resultaat is een rijke schakering aan ideeën over polarisatie.

Vanuit uiteenlopende invalshoeken komen de auteurs in het boek tot verrassende inzichten over de relatie tussen polarisatie, emancipatie en politieke profilering. Maar ook over de effecten van polarisatie op maatschappelijke verhoudingen en op het welzijn van mensen.

Met bijdragen van:

Marguerite van den Berg, Egbert Dommering, Carsten de Dreu, Jan Willem Duyvendak, Afshin Ellian, Halleh Ghorashi, Joop van Holsteyn, Dick Houtman, Andreas Kinneging, Leo Lucassen, Jan Pieter van Oudenhoven, Willem Schinkel, Tsjalling Swierstra, Evelien Tonkens, Willem Trommel, Fons van de Vijver en Annemarie Walter.

De Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling is de adviesraad van de regering en het parlement op het terrein van participatie van burgers en stabiliteit van de samenleving. De RMO werkt aan nieuwe concepten voor de aanpak van sociale vraagstukken. Momenteel werkt de Raad aan een advies over polarisatie dat later dit jaar zal verschijnen.

Polarisatie

Bedreigend en verrijkend

Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (red.)

ISBN 978-90-8850-013-8

256 pagina's, Euro 19,90

Plaats: Perscentrum Nieuwspoort

Datum: dinsdag 3 maart, om 15.00 uur

Met onder meer: Wouter Bos, Hans Achterhuis, Sadik Harchaoui en Maurits Barendrecht





http://www.adviesorgaan-rmo.nl