Gemeente Arcen en Velden


> Lezing 3 maart 2009

---

LEZING "INDIJA MADE BY" IN FRANZ PFANNER HUIS KLEIN VINK ARCEN

Op dinsdag 3 maart 2009 wordt in het Franz Pfanner Huis te Arcen in het kader van de tentoonstelling "Indija Made-By een lezing verzorgd door leden van het Mondiaal Platform Venlo. Zij bezochten in januari 2009 het katoenproject van Chetna Organic en het onderwijsprogramma Prakruthi. Uit eerste hand vertellen zij aan de hand van prachtig beeldmateriaal over hun ervaringen en indrukken over deze projecten in het zuidoosten van India. De lezing begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmel-ding is niet nodig.

De expositie is ieder weekend tot en met 5 april van 13.00 uur tot 17.00 uur in het Franz Pfanner Huis te zien. "Indija Made-By" toont fraaie foto's over het Chetna Organic project. Tevens zijn materialen te zien, die door leerlingen van het Dendron College uit Horst zijn verzameld tijdens hun bezoek aan het project "Udavum Karangal" (Helpende Handen) in het najaar van 2008. Helpende Handen richt zich op de opvang van verstoten mensen, jonge wezen of psychisch zieken mensen in de stad Chennai aan de zuidoost kust van India. "Indija Made By" bestaat tenslotte uit een artistieke verwerking van Indiase grondstoffen door Claudia Merx, een Duitse textielkunstenares uit Aken. Van de Chetna-katoen heeft zij speciaal een `hemel' in het Franz Pfanner Huis gemaakt.

Voor meer informatie kan men bellen met Henk Linders (077-3547546) of de webpagina www.roompot.nl/franzpfannerhuis raadplegen.
---