Gemeente Breda

Ingebruikname kunstwerk op gevel Concordiagarage

Op dinsdag 3 maart om 16.00 uur verricht cultuur- en verkeerswethouder Wilbert Willems de officiële handeling voor de ingebruikname van een kunstwerk aan de gevel van de Parkeergarage aan de Concordiastraat in Breda.

Het kunstwerk van fotografe Dieuwertje Komen bestaat uit vier doeken met enorme panoramafoto's, genomen vanaf het dak van het ernaast liggende kantoor van de Rabobank Breda naar alle windrichtingen. Het uiterlijk van de parkeergarage wordt hierdoor na ruim 30 jaar aanzienlijk verfraaid.

Het gaat hier om kunsttoepassing op een openbaar gebouw op initiatief van de Rabobank Breda en het Parkeerbedrijf van de Gemeente Breda. Het kunstwerk met een totale afmeting van zo'n 6,5 bij 34 meter is door deze partijen gezamenlijk gefinancierd.
Wethouder Willems: "Ik ben erg blij met de bijdrage van de Rabobank Breda aan dit kunstwerk. Via kunsttoepassing op openbare gebouwen krijgen vooral jonge, veelbelovende kunstenaars de kans om hun werk aan het publiek te laten zien. In dit geval gaat het om prachtige foto's van onze stad, een combinatie van beeldcultuur en erfgoed, de twee speerpunten van het Bredase cultuurbeleid."

De maker van het kunstwerk is fotografe Dieuwertje Komen. Zij heeft gestudeerd aan de Academie St. Joost en geeft daar nu les. Zij woont en werkt in Rotterdam.

Breda, 26 februari 2009