Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Extra Raadsvergadering, dinsdag 3 maart, 20.30 uur.

26 februari 2009

Op dinsdag 3 maart wordt in een extra raadsvergadering het nieuwe coalitieakkoord van PvdA en GroenLinks in De Baarsjes gepresenteerd.

coalitie-pvda_gl.gif (6 Kb) Beide partijen hebben aangekondigd samen een nieuwe coalitie te vormen, omdat de bestaande coalitiepartners PvdA en VVD het oneens waren over het verbreken van het contract jongerenwerk met Youth for Christ. De breuk die daarop volgde leidde tot de constatering dat ook het Dagelijks Bestuur onvoldoende draagvlak had om aan te kunnen blijven.

Stellingname VVD

Op de Raadsvergadering van 24 februari en in een persbericht stelt de VDD echter dat er geen reden voor de breuk meer is, nu uit een brief van portefeuillehouder Lambriex is gebleken dat het contract met Youth for Christ niet kan worden opengebroken. GroenLinks en PvdA hebben op deze stellingname nog niet gereageerd. Zij presenteren in de Raadsvergadering een nieuw coalitieakkoord, de nieuwe stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex en als nieuwe portefeuillehouder Coos Hoebe van GroenLinks.

Commissie Onderwijs

Voorafgaand aan de raadsvergadering is de geplande commissievergadering Onderwijs, Welzijn, Werk en Middelen. Deze start om 19.30 uur

---