Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 maart 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 24 februari 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Subsidieverlening Regionaal Verkeersveiligheid Utrecht (ROV) voor gedragsbeïnvloedende activiteiten met betrekking tot verkeersveiligheid. Beslispunten:
1. Het bedrag van ca. 316,- ter beschikking te stellen voor niet infrastructurele gedragsbeïnvloedende projecten.
2. De betrokken ambtenaar te mandateren tot het tekenen van de overeenkomst met het ROV (zie bijlage). B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Selectieleidraad De Winkelbuurt. Beslispunten: Te besluiten om artikel 2.5 van de Selectieleidraad Europese Aanbesteding te wijzigen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Verkeersplannen Broekzijdselaan als onderdeel van het Centrumplan Abcoude. Beslispunten:
1. De verkeersplannen van de Broekzijdselaan vast te stellen.
2. Dit besluit met bijbehorende stukken ter kennisneming naar de raad te sturen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. In een voorkomende situatie gaarne extra aandacht voor de bewegwijzering..
2. Principeverzoek voor het oprichten van een paardenhouderij Gein-Zuid 16-17 te Abcoude. Beslispunten:
1. Instemmen met de conclusies zoals die in het advies van het stedenbouwkundig bureau zijn verwoord: a. bebouwing moet worden gesitueerd binnen de in het voorontwerp bestemmingsplan buitengebied aangegeven bebouwingsvlak; b. met de hoogte van de bebouwing moet rekening worden gehouden met de molenbiotoop; c.de paardenhouderij uitsluitend betrekking mag hebben op de productiegerichte paardenhouderij; d.de activiteiten op het gebied van zorg en educatie zijn ongewenst.
2.In afwijking van het advies van het stedenbouwkundig bureau: a.voor de duur van maximaal twee jaar ontheffing verlenen voor de verhuur van maximaal 15 paardenboxen aan derden; b.instemmen met de zorgdienst, waarbij gebruik wordt gemaakt van 5 tot 8 mensen met een geestelijk of lichamelijke beperking. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag reguliere bouwvergunning oprichten van een nieuwe brug over de Angstel, Amsterdamsestraatweg ongenummerd te Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Vrije kavels Baambrugge Oost. Beslispunten:
1. Akkoord te gaan met herontwikkeling van de drie vrije kavels in Baambrugge Oost.
2. Te kiezen voor model `6 woningen' als alternatieve invulling van de drie vrije kavels.
3. Het voornemen kenbaar te maken tot het voorbereiden van een (postzegel)bestemmingsplan voor deze gronden. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Gunning Hulp bij het Huishouden 2009. Beslispunten:
- De hulp bij het huishouden voor de periode 1 januari 2009 tot en met 31 december 2009 wordt onder condities gegund aan de aanbieders Zorg Samen en Thuiszorg Service Nederland tegen een uurtarief van 22,-- en aan de aanbieders Zuwe Zorg, Thuiszorg Gooi en Vechtstreek en MOUW/Zorgcentra De Ronde Venen tegen een uurtarief van 22,90.
- De gemeenteraad wordt van e.e.a. op de hoogte gesteld.
- Het publiek wordt over e.e.a. geïnformeerd. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Leeftijdsgrens Jeugdsportsubsidie. Beslispunten: Het verzoek van de Gymnastiek Vereniging Abcoude wordt niet gehonoreerd. B&W-besluit: Gewijzigd. Vanaf 4 jaar. Na 1 jaar evalueren.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Externe expertise Leisurecentrum. (Aangehouden 24-2 j.l.) Beslispunten: Akkoord te gaan met het inschakelen van externe expertise op gebied van financiering. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Bestuursopdracht inzake het gebouw Tumult. Beslispunten: De bestuursopdracht inzake het gebouw Tumult vast te stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 10 maart 2009. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 maart 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Organisatie feestelijkheden Koninginnedag 2009. Beslispunten: Afsluiten van de Prinses Margrietstraat, de Prins Johan Frisostraat en de Prins Mauritsstraat van 06.00 uur tot 20.00 uur. Mandaatbesluit d.d. 19-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Vergunning voor het afsluiten van bruggen in het buitengebied. Beslispunten:
1. Akkoord gaan met het verlenen van de volgende vergunningen:
- 17 maart, afsluiting Botsholsebrug tussen 10.00 en 15.00 uur (ook voor fietsers en voetgangers)
- 18 maart, afsluiting Stokkelaarsbrug tussen 10.00 en 13.30 en tussen 14.00 en 16.00 uur
- 20 maart, afsluiting Voetangelbrug, tussen 10.00 en 13.30 en tussen 14.00 en 17.00 uur tevens gedurende de nacht van 20 maart 20.00 uur tot 11.00 uur.
2. Op 17 maart opheffen van het eenrichtingsverkeer op de Botshol. Mandaatbesluit d.d. 24-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op achterdakvlak van woonhuis, Meerweg
5, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning weigeren. Mandaatbesluit d.d. 23-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, Ds. Bleekerhof 20, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 24-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag reguliere bouwvergunning geheel vernieuwen tuinhuisje/kippenhok, Grevenstukstraat
7, Baambrugge. Beslispunten: Aanvraag bouwvergunning buiten behandeling laten. Mandaatbesluit d.d. 24-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten woonhuis, Vennicxstraat 50, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 24-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---