Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

MTV NETWORKS LANCEERT
ALLEREERSTE MUZIEK- EN KIDSKANAAL IN HD

MTVNHD: per 3 maart bij CanalDigitaal

Amsterdam, 17 februari 2009

Het gloednieuwe high definition muziek- en kidskanaal van MTV Networks, MTVNHD, is per 3 maart te zien bij CanalDigitaal. Daarmee bereikt de nieuwe HD zender 800.000 potentiële kijkers. MTVNHD staat voor een fors muzikaal aanbod dat in het weekend 's ochtends wordt aangevuld met de meest succesvolle Nickelodeon kidsformats. De nieuwe digitale zender is de eerste en grootste wereldwijde HD-kanaal dat zowel muziekgerelateerde content als kidscontent aanbiedt.

Met MTVNHD keert MTV terug naar de oorsprong. Het nieuwe 24-uurs kanaal brengt het beste wat MTV alle muziekliefhebbers te bieden heeft: internationaal, digitaal én superieure beeld-, en geluidskwaliteit.

MTVNHD staat voor de beste live muziek, clips en documentaires. Van de bekende MTV Unplugged sessies tot de al even succesvolle VH1 Storytellers. Van de MTV Video Music Awards (VMA's) tot de MTV Europe Music Awards (EMA's). HD registraties van 's werelds beste rockconcerten zoals die van bijvoorbeeld Pearl Jam, R.E.M., Oasis, Lenny Kravitz, Slipknot... zorgen ervoor dat muziekfanaten volop aan hun trekken komen.

Carmen Electra, Francisco Ortiz en Amy Perfect worden de drie gezichten van MTVNHD. De Amerikaanse actrice en presentatrice Carmen Electra bespreekt dagelijks de 60 bestverkochte platen. En de Latijns-Amerikaans MTV VJ Francisco Ortiz host de wekelijks "Top 20". De Britse veejay Amy Perfect presenteert 'Uncompressed' waarin elke week één muzikaal thema centraal staat.

Op zaterdag en zondag staat de ochtend op MTVNHD volop in het teken van kidsentertainment. De muziek ruimt dan plaats voor de meest succesvolle Nickelodeon programma's zoals SpongeBob Squarepants, Avatar, Jimmy Neutron, Tak & the Power of Juju, Mr. Meaty en de live action Drake & Josh.

MTVNHD is hiermee wereldwijd het eerste digitale kanaal dat zowel een muzikale als kinderprogrammering aanbiedt in high definition.

Niels Baas, SVP General Manager MTV Networks Nederland:

"De lancering van het eerste HD muziekkanaal dat tegelijkertijd ook kids-entertainment biedt is een goed voorbeeld van de innovatieve kracht van MTV Networks. In Nederland is MTV Networks met negen digitale kanalen met voorsprong de grootste commerciële partij. Met MTVNHD erbij bieden we niet enkel hoge kwaliteit entertainment maar wordt het ook nog eens in hoge kwaliteit doorgegeven. We zijn trots op deze zender en de prachtige programma's die vanaf 3 maart bij CanalDigitaal op deze zender te zien zijn."


- EINDE PERSBERICHT -