Provincie Utrecht

Vervangen verkeerslichten Doornseweg (N227) in Leusden

2-3-2009 -

Vanaf 3 tot en met 6 maart 2009 vervangt de provincie Utrecht de verkeerslichten op de t-splitsing van de Doornseweg (N227) en de op- en afrit A28 in de gemeente Leusden.

De vervanging is nodig omdat de techniek van deze verkeerslichten verouderd is.

Tijdens de werkzaamheden aan de verkeerslichten blijven alle wegen bereikbaar. Het verkeer kan rondom de t-splitsing wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Werkzaamheden
Niet alleen de verkeerslichten zelf worden vervangen, er komt ook een gemoderniseerde regeling met nieuwe regelkast aan de kant van de weg. De nieuwe regeling is afgestemd op het verkeersaanbod en zorgt tevens voor een veilige afwikkeling van het verkeer.
De volgende werkzaamheden worden verricht:

* Vervangen verkeersregelkast.

* Vervangen van de traditionele lampen door moderne LED-lampen. Deze lampen zijn ook bij felle zon en bij slecht weer goed zichtbaar, besparen energie en hebben een langere levensduur.
* Aansluiten op de provinciale verkeersmanagementcentrale in Huis ter Heide.

* Schilderen van de portalen en masten.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bij de t-splitsing Doornseweg (N2227)- op- en afrit A28 starten op dinsdag 3 maart en worden uiterlijk op vrijdag 6 maart afgerond. In de avond en nacht van dinsdag 3 maart op woensdag 4 maart zullen de verkeerslichten opnieuw worden ingeregeld.

Gevolgen voor het verkeer
Het verkeer kan de gehele periode gebruik blijven maken van de Doornseweg (N227) en de op- en afrit van de A28 maar kan wel enige hinder ondervinden van de werkzaamheden en de tijdelijke verkeersmaatregelen die getroffen zullen worden. Ook tijdens het opnieuw inregelen 's nachts, kan er sprake zijn van enige hinder.