Ministerie van Verkeer en Waterstaat


1 1 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag
De voorzitter van de Tweede Kamer Ministerie van Verkeer en der Staten-Generaal Waterstaat Binnenhof 4 Plesmanweg 1-6 2513 AA DEN HAAG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070 351 6171 www.verkeerenwaterstaat.nl

Ons kenmerk VENW/DGMO-2009/1842 Datum 3 maart 2009
Onderwerp CBR Uw kenmerk
---

Bijlage(n)
---

Geachte voorzitter,

De afgelopen weken is in de media aandacht besteed aan de situatie bij het CBR als gevolg van signalen uit de Ondernemingsraad. Graag informeer ik u over de acties die inmiddels in gang zijn gezet.

Ik wil voorop stellen dat mij geen misstanden bekend waren en mij op dit moment ook niet bekend zijn. Onmiddellijk na publicatie van het advies van de Ondernemingsraad heb ik de Raad van Toezicht dan ook gevraagd om opheldering. Juist voor dit soort kwesties worden door mij de leden van de Raad van Toezicht benoemd.

De Raad van Toezicht en de directie hebben mij gemeld zich niet te herkennen in het beeld dat door de Ondernemingsraad wordt geschetst. Ook is mij verzekerd dat de verkeersveiligheid niet in het geding is. Teneinde over de kritiekpunten van de Ondernemingsraad ook een extern oordeel te verkrijgen, heeft de Raad van Toezicht mij gemeld dat hij een extern accountantsbureau van het CBR opdracht heeft gegeven hier onderzoek naar te doen. Dit onderzoek is inmiddels gestart en naar verwachting in week 10 gereed. De Voorzitter van de Raad van Toezicht heeft me toegezegd dit onderzoek, alsmede een eigen rapportage, zo spoedig mogelijk daarna aan te bieden. Het spreekt vanzelf dat ik uw Kamer vervolgens zal informeren.

a
agina 1 van 2
---





Overigens lijkt het me goed u ook te informeren over de context waarin deze Ministerie van Verkeer en kwestie zich afspeelt. Het CBR werkt aan een verdere verbetering van de Waterstaat dienstverlening. In de Kamer is daar ook verschillende malen aandacht voor Datum gevraagd. In dat kader heeft de directie van het CBR besloten een aantal 3 maart 2009 bedrijfsprocessen verder te stroomlijnen voor de uitvoering waarvan een Ons kenmerk reorganisatie noodzakelijk is. In het kader van die reorganisatie heeft de VENW/DGMO-2009/1842 Ondernemingsraad advies uitgebracht en daarin aandacht gevraagd voor een aantal zaken die naar het oordeel van de Ondernemingsraad niet in orde zijn.

Ik hoop u hiermee voor het moment voldoende te hebben ingelicht.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings

Pagina 2 van 2