Hulpverleningsdienst Groningen


Veertien nieuwe tankautospuiten voor de regionale brandweer Groningen
Gepubliceerd: 03 maart 2009, 13:58

Vrijdagmorgen 27 februari zetten burgemeester van Veendam Ab Meijerman, Thomas Faber, commandant brandweer stad en regio Groningen en René Pol, directeur van de firma Ziegler uit Winschoten hun handtekening onder een contract voor de levering van veertien nieuwe tankautospuiten.

De voertuigen zijn bestemd voor de regionale brandweer Groningen.

Gronings bedrijf
Eind vorig jaar vond een Europese aanbesteding plaats voor de levering van nieuwe tankautospuiten aan de regionale brandweer Groningen. Negen bedrijven vroegen een bestek op, twee kwamen met een offerte. Op basis van de levertijd, garantie prijs en kwaliteit viel de keuze vervolgens op het Groningse bedrijf Ziegler Brandweertechniek uit Winschoten.

Praktijktest
Een van de beoordelingsonderdelen voor de kwaliteit was een zogenaamde praktijktest. Op drie dagen in januari testten 56 brandweervrijwilligers en personeel de aangeboden voertuigen onder realistische omstandigheden op onder andere evenwichtigheid, manoeuvreerbaarheid, bediengemak van de pomp, indeling (manschappen)cabine en ruimte voor de materialen.

Als beste
Na alle scores te hebben opgeteld kwam de firma Ziegler dus als beste uit de bus. Het bedrijf levert twee complete tankautospuiten: een Volvo FL met een 16 tons chassis en een Volvo FE met een 18 tons chassis. Naar verwachting zullen de eerste drie nieuwe voertuigen in december van dit jaar van de band rollen.

14 nieuwe tassen

Foto Peter Paul Luiken

Op de foto: zittend links burgemeester Ab Meijerman en rechts René Pol van de firma Ziegler. Staand in het midden Thomas Faber