Gemeente Veere


Aanpak overlast gemotoriseerd verkeer

Buitenplaatsen en De Manteling.

Staatsbosbeheer gaat als eigenaar en beheerder de overlast van gemotoriseerd verkeer in het gebied van de Buitenplaatsen aanpakken.

Sinds een aantal jaren is Staatsbosbeheer in dit gebied bezig met een kwaliteitslag met als doel het historisch erfgoed weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Hieraan ligt een herstelplan ten grondslag dat door een landschapsarchitect ongeveer 15 jaar geleden is opgesteld. Eén van de maatregelen die Staatsbosbeheer neemt is het terugdringen van het gemotoriseerd verkeer in de duinen. Aan de ingesleten gewoonte van de plaatselijke bevolking om met de auto in het voor- en najaar de inventaris naar en van de strandhokjes te vervoeren en de auto in het duingebied te parkeren, wordt paal en perk gesteld. Dit doet afbreuk aan de landschappelijke- en natuurkwaliteiten van dit gebied.

Samen met de bevoegde instanties gaat men controleren op onwettig gebruik van sleutels en op misbruik en parkeren door gemotoriseerd verkeer in die gebieden. Indien nodig zal een procesverbaal opgemaakt worden. Dit geldt met ingang van voorjaar 2009.

strandhokjes

Om de eigenaren/gebruikers van strandhuisjes toch de kans te geven hun spullen te brengen of te halen, zal Staatsbosbeheer een periode in het voor- en najaar niet handhaven. Dit is: de laatste drie weken van april van 18.00 tot zonsondergang en de zaterdagmorgens van 07.00 tot 12.30 uur. In oktober geldt dit voor de eerste drie weken op door-de-weekse dagen na 18.00 uur tot zonsondergang en de zaterdagmorgen van 08.00 tot 12.30 uur. In deze periodes kunnen ook de huisjes in eigen beheer worden gebracht en weggehaald.