Defacto stelt online opleidingssysteem beschikbaar i.v.m. crisis

03/03/2009 14:46

Defacto Automatisering

In verband met de economische crisis stelt Defacto Automatisering een online opleidingssysteem voor scholing & ontwikkeling van werknemers en werkzoekenden beschikbaar.

Met CAPP Scholingsmanager de crisis te lijf

U weet als geen ander dat innovatie de motor is van succes?

U weet dat opleiden en ontwikkelen, omscholen, bijscholen en nascholen belangrijke voor-waarden zijn voor het realiseren van die innovatie?

U weet dat u moet zorgen voor goed opgeleide medewerkers bij de verplichte uitstroom?

U wilt weten welke medewerkers gecertificeerd zijn?

U wilt weten welke kennis en ervaring u in huis heeft en welke niet?

U wilt zo weinig mogelijk kennis en ervaring verliezen bij gedwongen ontslag?

Dan heeft Defacto een belangrijk hulpmiddel voor u in huis!

Defacto Automatisering heeft als toonaangevend leverancier van software voor bedrijfsop-leidingen de juiste hulpmiddelen in handen om werknemers en werkzoekenden bij- en om te scholen. Met CAPP Scholingsmanager en CAPP Competentie- & Talentmanagement kunnen organisaties hun medewerkers een via internet bereikbaar opleidingsaanbod bieden.

Antwoord op de economische crisis: omscholing- & bijscholing

De economische recessie die ons nu teistert kan alleen doorbroken worden door te investe-ren in mensen en middelen. De crisis leidt tot sanering van overbodige en onrendabele acti-viteiten en de vraag naar goed opgeleide mensen die klaar zijn voor de toekomst. Er is wei-nig twijfel over de juistheid van deze aanpak als we de standpunten van het kabinet en de sociale partners mogen geloven.

Omscholing- & bijscholing via het internet

Het is merkwaardig dat er bij deze massale opleidingstrajecten geen grootschalige techno-logie wordt ingezet. Via het internet of via het bedrijfsnetwerk is het een fluitje van een cent om veel mensen heel snel om- en bij te scholen of (zoals wij minister Verdonk 5 jaar gele-den al eens voorstelden) inburgeringcursussen te organiseren.

De software om via het internet, gelijk internetbankieren, je eigen opleidingstrajecten te regelen, als dan niet geregisseerd door je werkgever, de sociale partners, brancheorganisa-ties of uitkeringsinstanties is al jaren beschikbaar. En dan hebben we het niet eens zozeer over elektronisch leren dat in lang niet alle gevallen bruikbaar is. Nee we hebben het over een opleiding/cursuscatalogus die beschikbaar gesteld wordt via het internet. Niet een cur-suscatalogus met alle cursussen in Nederland. Dat heeft geen zin. Het gaat om oplei-dingstrajecten, omscholing of bijscholing die toegesneden zijn op een bepaalde organisatie, op bepaalde functiegroepen of op een bepaalde doelgroep.

De medewerkers kunnen vervolgens zelf hun opleidingsprogramma samenstellen binnen de opleidingscatalogus die beschikbaar is gesteld. Via een PC, thuis of op het werk kan men zich inschrijven voor de cursus, lesmateriaal ontvangen, eventueel e-learning opdrachten doen en uiteindelijk het (examen) certificaat ontvagen.

De werkgever kan met behulp van functie- en competentieprofielen zien wie over cruciale kennis voor de organisatie beschikken, nu en in de toekomst. De werkgever kan met behulp van functie- en competentieprofielen bepalen welke opleidingstrajecten mensen mogen of moeten doorlopen.

De overhead kosten nemen gigantisch af en de medewerker is zelf verantwoordelijke voor de voortgang van zijn opleidingstraject!

CAPP Scholingsmanager: direct inzetbaar!

Bent u geĂŻnteresseerd in CAPP Scholingsmanager neem dan contact op met info@defacto.nl, of bel 050-3144832 en vraag naar Hans Veeger. Meer informatie: www.defacto.nl.

Het zou mooi zijn als de sociale partners en de overheid een landelijk, centraal opleidings-syteem voor medewerkers, werkzoekenden en bedrijven faciliteren!