Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


---

Feestje verdienen door energie te besparen?

3 maart 2009
Met buren samen een feestje verdienen door energie te besparen? Dat kan door mee te doen aan de Nationale Klimaatstraatfeest en ideeën aan te dragen om mee te werken aan een beter klimaat. Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer helpt twee straten extra met energie besparen.

Enthousiast? Kijk dan op www.klimaatstraatfeest.nl en meld je aan. Ook vind je hier veel goede tips. Hoe meer mensen in de straat mee doen, hoe meer spaarpunten je verdient. De beste 500 straten krijgen een feest aangeboden op 16 mei en de beste straat een superfeest. Ook kun je samen met buren een project voorstellen om energie te besparen. Per Provincie stelt de Milieufederatie een bedrag van EUR 5.000 beschikbaar voor het beste project.
Daarnaast wil het Oost-Watergraafsmeer de twee straten met de hoogste punten in het stadsdeel elk belonen met EUR 500 om ideeën verder uit te werken en uit te voeren. Bijvoorbeeld om energiemeters aan te schaffen en het verbruik van apparatuur te meten. Daarna geef je deze door aan de buren. Of om gezamenlijk een bijeenkomst te organiseren om tips te delen.

In de Vrolikstraat doen al veel buren mee. Mila Wybenga: 'Energiezuinig leven doe je zelf. Alleen of met je gezin. Dankzij het landelijke klimaatstraatfeest doe je het samen met de buren. En je kunt nog een staatfeest winnen ook!'