Gemeente Someren


Parkeerverbod Kerkstraat 27-02-2009
Weer beter met de buren! 27-02-2009
Afsluiting op- en afritten A67 Geldrop 27-02-2009 Hele regio Zuidoost-Brabant in beweging 17-02-2009
Parkeerverbod Kerkstraat

Momenteel is bouwbedrijf Van Bree bezig met de bouw van appartementen op de locatie van het voormalige witgele kruisgebouw in de Kerkstraat (tegen over Sonnehove). Deze werkzaamheden duren ongeveer een jaar.

Wegens de bouwwerkzaamheden is de bushalte aan deze zijde van de weg een stukje verplaatst. Momenteel wordt er nog regelmatig vóór het bouwterrein en vóór de bushalte geparkeerd. Dit levert problemen op voor Van Bree en de bus. Laden en lossen van bouwmaterialen wordt hierdoor onmogelijk en de bus kan niet bij de bushalte stoppen. Daarom is hier onlangs een tijdelijk parkeerverbod ingesteld. Dit blijft van kracht totdat de bouw is afgerond. Aan de andere zijde van de weg geldt een blijvend parkeerverbod.

situatieschets Kerkstraat



Gezocht: vrijwilligers voor buurtbemiddeling
Weer beter met de buren!

Buurtbemiddeling DAS is op zoek naar mensen die getraind willen worden om als vrijwillige bemiddelaar aan de slag te gaan. U bent dan inzetbaar als bemiddelaar bij conflicten tussen buurtbewoners in Someren, Asten of Deurne.

Wat is buurtbemiddeling?
Buurtbemiddeling DAS is een initiatief van de gemeenten Deurne, Asten en Someren (DAS), politie DAS en woningbouwvereniging Bergopwaarts@BOW. Na het succes van het project Buurtbemiddeling in Deurne hebben de gemeenten Asten en Someren samen met Bergopwaarts@BOW besloten het project uit de breiden naar Asten en Someren: Buurtbemiddeling DAS.
Iedereen heeft wel eens last van zijn buren maar het is pas een probleem als het overlast wordt.
Dreigen met juridische stappen is meestal niet de oplossing en in de praktijk levert een gesprek nog altijd het meeste op. Als het de bewoners zelf niet lukt om tot een goed gesprek of een oplossing te komen, dan kan Buurtbemiddeling worden ingeschakeld.

Wie bemiddelt?
Buurtbemiddelaars zijn goed getrainde vrijwilligers die luisteren naar het verhaal van beide partijen. Ze spelen niet voor rechter en geven geen oordeel. Ze proberen ruziënde partijen weer aan de praat te krijgen en hen zelf een oplossing te laten bedenken. En natuurlijk hebben de bemiddelaars een geheimhoudingsplicht.

Wanneer kunt u buurtbemiddeling inschakelen?
Wel bij:
geluidsoverlast, rommel of vuilnis van de buren, ruzie over erfafscheidingen, overhangende takken of struiken, overlast door kinderen of huisdieren, harde muziek, vernielingen, vreemde geuren, storende leefgewoonten, parkeerproblemen of pesterijen.

Niet bij:
mishandeling, alcohol of drugsproblematiek, buitensporige agressie, conflicten binnen een familie, strafbare feiten, (juridische) conflicten tussen werkgever en werknemer of conflicten met instanties.

Ook buurtbemiddelaar worden?
Beschikt u over goede sociale vaardigheden, kunt u onbevooroordeeld naar anderen luisteren en kiest u geen partij in een conflict? En heeft u zin om samen met andere vrijwilligers bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeente? Dan horen wij graag van u. Buurtbemiddeling biedt boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. In de trainingen leert u de kneepjes van het voeren van een bemiddelingsgesprek. Er is begeleiding om de gesprekken te evalueren en er is aandacht voor bijscholing. U gaat samen met collega-bemiddelaars op pad om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

Een buurtbemiddelaar:

* is ouder dan 21 jaar;

* kan goed luisteren;

* heeft een neutrale en onpartijdige houding;
* benadert mensen op een open en positieve manier;
* dringt eigen waarden en normen niet op aan anderen;
* staat open voor en respecteert mensen uit andere culturen en
* heeft zin om de gecertificeerde training te volgen!

Interesse?
Neem dan contact op met de coördinator van het project Buurtbemiddeling DAS, Daniëlle van den Broek (06-27856865) of stuur een mail naar info@bemiddeling.nu.


Hele regio Zuidoost-Brabant in beweging

Wie toe is aan wat extra lichaamsbeweging en daar nog altijd niet aan is toegekomen, kan vanaf 1 maart dit voornemen waarmaken. De gemeenten, sportverenigingen en de GGD Brabant-Zuidoost starten dan met de actie Start met van het NISB. Gedurende minimaal 4 weken kan iedereen verschillende vormen van bewegen uitproberen in de eigen gemeente en bij verschillende sportclubs.

30 Minuten bewegen per dag
De actie Start met sluit aan bij de landelijke 30 minuten beweegcampagne van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Deze actie wil stimuleren dat mensen minimaal 30 minuten per dag bewegen. Het blijkt nu dat veel mensen wel wat extra lichaamsbeweging willen nemen, maar niet weten hoe of waar. Ze willen het liefst iets doen in de buurt en onder een goede begeleiding. Deze campagne is gericht op volwassenen, met extra aandacht voor 50+ers en chronisch zieken.

Daarom hebben verschillende sportverenigingen in de hele regio van 1 maart tot en met 24 april een introductieaanbod. Minimaal vier weken lang kan iedereen onder professionele en deskundige begeleiding starten met bijvoorbeeld (hard)lopen, fietsen, zwemmen, dansen, gymnastiek, badminton, volleybal en verschillende andere beweegvormen. Het totale aanbod is te vinden op de website www.startmet.nl waar mensen zich ook kunnen inschrijven. Zo kan iedereen in beweging komen en blijft de regio fit.